MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, lojistik sektör sorunlarının çözümünde Ankara’da aktif görev alacak 14.02.2024 tarihinde yayınlandı

MTSO’nun TOBB’daki etkinliği her geçen gün artıyor. Oda Yönetiminin aktif lobi faaliyetleriyle TOBB’da kent ekonomisi adına önem taşıyan sektörlerde ilgili sektör temsilcileri görev almaya devam ediyor. Bu kapsamda daha önce TOBB TIR Komitesi’nde görev alan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ, bu kez de Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Üyeliğine seçildi. 


MTSO, lojistik sektör sorunlarının çözümünde Ankara’da aktif görev alacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Ankara’daki lobi faaliyetlerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) aktif görevler üstlenerek sürdürüyor. Özellikle kent ekonomisi adına büyük önem taşıyan dış ticaret ve lojistikte stratejik noktalarda alınan görevlerle sektör temsilcilerinin taleplerinin Ankara’ya daha güçlü duyurulup çözüm noktasında paydaş olunması hedefleniyor. 
Türkiye’nin dış ilişkiler, küresel ekonomik vizyon ve politikalarının oluşmasında önemli rol oynayan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim ve Yürütme Kuruluna Başkan Hakan Sefa Çakır’ın seçilmesinin ardından Mersin için büyük öneme sahip olan lojistik sektörünün sesi olmak adına da Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Meclis Üyeliği’ne seçildi.  
Yeni görevinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Aktoğ şunları söyledi: 
“TOBB Türkiye Sektör Meclisleri, sektörlerin en kapsayıcı ve en etkin temsil edildiği platformalardır. Bu meclislerde sektörlerin önde gelen firmaları, sivil toplum kuruluşları ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri yer almaktadır. Buralar hem sektörel diyalog mekanizmalarıdır hem de kamunun politika yapma süreçlerine özel sektörün görüşlerini taşıyan aracılardır. Lojistik sektörü için etkin ve en çok katkı yapan kurumların başında gelen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir temsilcisi olarak bu önemli Mecliste yer almaktan sektörüm adına onur duyuyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER