Minklere çevre sevgisi aşılandı 06.06.2016 tarihinde yayınlandı

Her yıl 5 Haziran’da, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve dünyada doğal hayatı korumak amacıyla kutlanan Dünya Çevre Günü, Mersin’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi Dünya Çevre Günü’nü öğrencilerle birlikte kutladı. Kutlamaların hedefi öğrencilere çevre sevgisini aşılamak.

Minklere çevre sevgisi aşılandı

MTSO AB Bilgi Merkezi, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi kapsamında Dünya Çevre Günü’nü öğrencilerle birlikte kutladı. Tema Vakfı işbirliğinde Mersin Barbaros İlkokulu’nda gerçekleşen etkinliğe, 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencileri katıldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren minikler için düzenlenen seminerde çocuklara çevre kirliliği ve çevrenin korunması için neler yapılması gerektiği anlatıldı. Etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Tema Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydam Pazarbaşı, öğrencileri çevre kirliliği, suyun ve ormanların önemi, iklim değişiklikleri ve AB iyi uygulamaları konusunda bilgilendirdi. Pazarbaşı; “Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 5 Haziran'da kutlanan Dünya Çevre Günü'nde, TEMA Vakfı tüm Türkiye'yi doğal varlıkları korumaya çağırdı” dedi. Seminer sonrasında öğrenciler öğretmenleri eşliğinde çiçek diktiler. Etkinlik, öğrencilere AB’yi anlatan kitap ve oyuncakların dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.