MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

‘Mersin’in Gizemi’, uluslararası festivallerde yerini almaya hazırlanıyor 17.11.2016 tarihinde yayınlandı

MEDITOUR 2016 kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlatılan ‘Mersin'in Gizemi’ başlıklı tanıtım filmi, uluslararası festivallerde yerini almaya hazırlanıyor.


‘Mersin’in Gizemi’, uluslararası festivallerde yerini almaya hazırlanıyor

Merkezi Viyana'da (Avusturya) bulunan Turizm Film Festivalleri Uluslararası Komitesi tarafından iletilen yazıda, Mersin'in Gizemi Filmi’nin Mersin'e seyahat etme ve bu gizemi keşfetme konusunda büyük bir motivasyon oluşturduğu belirtilmiş, sadece bu faktörün bile birçok diğer nedenin yanında Mersin'in bu filmle uluslararası turizm festivallerinde temsil edilmesine ilişkin davetlerine önemli bir altlık olduğu iletilmiştir. Mersin'in Gizemi Filmi’nin rekabet altyapısının yüksek olduğu ve 2017 yılında turizm filmleri alanında büyük ödüle layık olma kapasitesinin bulunduğu vurgulanmıştır.

Akdeniz Turizm Forumu - MEDITOUR 2016 kapsamında yapılan hazırlıklardan ve somut çıktılardan birisi olan, 1,5 dakikada izleyenlere Mersin'i merak ettiren film, Mersin'in bir destinasyon olarak tanıtılması konusunda bir kez daha aracı olacak. Dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarını tanıtmak amacıyla hazırlanan filmlerle yarışmak Mersin'in bir dünya kenti olduğunu bir kez daha ortaya koyacak.

Küresel düzeyde turizmi destekleme hedefine sahip bir platform olan Turizm Film Festivalleri Uluslararası Komitesi, turizm alanında hazırlanan filmler konusunda da farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu çerçevede düzenlenen 14 uluslararası yarışmada en çok ödül kazanan film, dünyanın en iyi turizm filmi ödülüne layık görülüyor. Komite, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa Seyahat Komisyonu, Asya Pasifik Seyahat Birliği, Orta Amerika Turizm Organizasyonu ve Karayipler Turizm Örgütü ile işbirliğinde çalışıyor. Geçen yılın büyük ödülünü "Saatler" filmi ile İsviçre kazanmıştı.

Bizzat başvuru yerine davete dayalı katılım sağlanacak yarışmaya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan da görüş alınmış olup, başvuru hazırlıkları MTSO tarafından başlatılmıştır. Filmin Mersinli bir firma tarafından hazırlanmış olması ve bugüne kadar yerli yabancı birçok izleyiciden beğeni alması yanında şimdi uluslararası yarışmalarda görücüye çıkacak olması önemli bir gurur kaynağıdır.

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER