MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MEDITOUR2016 çıktıları turizmcilerle anlatıldı 19.11.2016 tarihinde yayınlandı

Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Mersin’de toplandı. Toplantının onur konuşmacısı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut oldu. Başkan Aşut Mersin’de yürütülen turizm çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirirken MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, 28-30 Eylül tarihlerinde Mersin’de düzenlenen 7. Akdeniz Turizm Forumu’nun (MEDİTOUR2016) çıktılarını turizm temsilcileriyle paylaştı.


MEDITOUR2016 çıktıları turizmcilerle anlatıldı

Toplantının açılışında konuşan Şerafettin Aşut, Mersin’in turizm adına küçük adımlarla büyük hedeflere doğru yürüdüğünü ifade etti. Motivasyona, morale ve bu alanda daha çok çabaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aşut, “Daralan dünya ticaretine ve azalan küresel turizm hareketlerine rağmen, turizm adına her kurumu ile umutla çalışan bir Mersin’den bahsediyorum. Ben bu çabaların eninde sonunda meyvelerini vereceğine gönülden inanıyorum” dedi.

“Turizmin gelişmesi 3’lü sacayağının uyumlu çalışmasına bağlı”

Turizmde istenilen sonuçların daha hızlı alınabilmesi için sektörün girişimcileri, yerel yönetimler ve kamunun uyumlu çalışmasının en büyük itici güç olacağına dikkat çeken Aşut, bu üçlü sacayağının neler yapması gerektiğini ise şöyle özetledi:

“Girişimcilerin artık merkezinde internetin ve bilgi iletişim teknolojilerinin olduğu, yazılım temelli yüksek teknolojili bir hizmet mantığının olduğu bu yeni çağın ekonomisine, yarattıkları yenilikçiliklerle hazır olmaları gerekiyor. Girişimcilerin firmalarını daha kurumsal ve küresel hale getirmeleri gerekiyor. İkinci sacayağı ise yerel yönetimler. Gerek bütçelerinin olması, gerekse icra makamı olmaları nedeniyle kentlerin her anlamdaki gelişmelerinden ilk elden sorumlu olan kurumlardır ve bizlerin her buluşmasında aramızda mutlaka yerel yönetimden bir temsilci bulunmalıdır. Yerel yönetimlerde para ve yasal icra gücü var ama dünyayı anlayan ve yorumlayacak olan vizyon ve projeler özel sektörde bulunur. Bizler yerel yönetimleri bu anlamda yönlendirmeli ve tetiklemeliyiz. Sacayağının üçüncü kısmı ise elbette kamudur, devlettir. Makro alt yapı yatırımları olmadan çoğu çaba boşa çıkıyor. En basiti havalimanı olmadığı sürece farklı pazarlardan turist getiremiyorsunuz. Bu üçlü iyi bir performans sergilerse turizm işte o zaman patlıyor.”

“Birlikteliğin en önemli çıktısı MEDITOUR2016”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, üçlü sacayağının en önemli ve başarılı çıktısı olarak 7. Akdeniz Turizm Forumu – MEDITOUR 2016’yı gösterdi.

23 Akdeniz ülkesinin ve 300’ün üzerinde Oda’nın üye olduğu Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından düzenlenen MEDITOUR 2016’ya Mersin’in evsahipliği yaptığını hatırlatan Aşut, “Girişimciler buradaydı, yerel yönetim buradaydı, Bakanlarımız buradaydı, sonuç başarı oldu” dedi.

STK’ların da bu organizasyona önemli destekler verdiğini kaydeden Aşut, “Bu anlamda,  sektörün küresel anlamda önemli bir oluşumu olan SKAL’ın, özelde SKAL Çukurova’nın organizasyonumuza verdiği destek bizim için çok değerliydi. SKAL’ın uluslararası network desteği MEDITOUR 2016’nın başarısında büyük bir katkı sunmuştur” ifadelerini kullandı.

“MEDITOUR imaj çalışması oldu”

Bu organizasyon ile 15 Temmuz günü ortaya çıkan olumsuz Türkiye imajını da yıktıklarına dikkat çeken Şerafettin Aşut, “Demokrasinin işlediği, Cumhuriyet değerlerinin devam ettiği, huzurun ve barışın yaşandığı modern bir Türkiye ve Mersin imajını hep birlikte tüm Akdeniz’e duyurduk ve bence amacımıza ulaştık” değerlendirmesini yaptı.

Büyük yolculukların küçük adımlarla başlayacağını kaydeden Aşut, bu nedenle turizm adına yapılan en küçük bir etkinliği dahi çok önemsediğini vurguladı.

Aşut’un konuşmasının ardından MEDITOUR-2016 organizasyonu hakkında katılımcıları bilgilendiren MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar, organizasyonun en önemli çıktılarından biri olarak MEDITOUR 2016 kapsamında MTSO tarafından hazırlatılan ‘Mersin'in Gizemi’ başlıklı tanıtım filminin, uluslararası festivallerde yerini almaya hazırlanmasını gösterdi. Bu filmin en iyi turizm tanıtım filmi olarak yarışacağını kaydeden Uçar, bu sayede Mersin isminin organizasyon sonrasında bir kez daha tüm dünyadaki turizmciler arasında duyurulmuş olacağını anlattı.

Mersin’in turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Uluslararası SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Can Akşit ise Mersin’in turizm potansiyeli hakkında bilgi vererek turizmin gelişimi adına neler yapılması gerektiğini anlattı. Akşit özellikle vakit kaybedilmeden Uluslararası Bölgesel Havalimanı Projesi’nin tamamlanması gerekliliği üzerinde durdu.  Hedeflerinin bölgeyi Doğu Akdeniz olarak dünyaya pazarlamak olduğunu belirten Akşit, Kapadokya’dan Kayseri’ye Adana’dan Mersin’e kadar tüm bölgeyi kapsayacak tanıtımlara yapılması gerektiğini söyledi.

Toplantı Başkan Aşut’a sorulan sorularla sona erdi.  Toplantı sonunda Can Akşit Başkan Aşut’a Bodrum Sağlık Vakfı tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli çocuklara yaptırılan seramik tablo hediye etti.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER