MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MEDITOUR’da Mersin’in 10 yıllık turizm perspektifi konuşuldu 29.09.2016 tarihinde yayınlandı

Mersin’de düzenlenen 7. Akdeniz Turizm Forumu MEDITOUR 2016 kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Mersinli turizmcilerle buluştu. Düzenlenen ortak toplantıda Mersin’in 10 yıllık turizm perspektifi konuşuldu. Avcı toplantıda turizme yönelik pazar ve ürün çeşitlendirmesi yaklaşımlarını Mersin’de gerçekleştirebileceklerini söyledi.


MEDITOUR’da Mersin’in 10 yıllık turizm perspektifi konuşuldu

Divan Otel’de Mersinli turizm yatırımcılarıyla bir araya gelen Bakan Elvan ile Bakan Avcı yaklaşık 1,5 saat süren toplantının sonunda ortak açıklama yaptı. 10 yıllık perspektifle yapılacak bir çalışmayla Mersin’in hak ettiği turizm düzeyine kavuşması için elbirliği ile çalışacaklarının işaretlerini gördüklerini ifade eden Avcı, “Mersin büyük potansiyeli olan ama bugüne kadar ulaşım başta olmak üzere çeşitli nedenlerle bu potansiyelini gereği gibi değerlendirememiş bir yöremiz. Turizme pazar ve ürün çeşitlendirmesi yaklaşımımızın en iyi örneklerinden birini Mersin’de pilot uygulama olarak gerçekleştirebileceğimizi görüyoruz. Mersin hem ürün hem pazar çeşitlendirmesi adına potansiyel taşıyan bir il’’ dedi.

Mersin, farklı pazarlara açılmaya müsait bir kent
Akdeniz Oyunları organizasyonunda da bu potansiyeli gördüklerini kaydeden Nabi Avcı, şunları söyledi:
“Mersin farklı turizm potansiyelini bünyesinde barındıran bir il. Örneğin Akdeniz Oyunları yatırımları sonrasında Mersin’de spor turizmine yönelik ciddi bir altyapı oluştu. Sağlık, kültür, eğitim ve ileri yaş turizmine, gastronomiye yönelik potansiyeli yüksek bir il. Farklı ürünlere sahip olduğunu gördüğümüz farklı pazarlara açılmaya müsait bir il. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi için Türkiye genelinde faaliyet gösteren meslek kuruluşlarımızın Mersin yönetiminin katkılarıyla bu potansiyeli sonuna kadar değerlendirmek için siyasi, mesleki ve toplumsal irade olduğunu gördük.”

Elvan: “8 turizm merkezi tamamlanmak üzere”
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise Mersin’de devam eden turizm yatırımlarının son durumlarıyla ilgili bilgi erdi. Elvan, 8 turizm merkezinin önemli bir kısmını noktalamak üzere olduklarını söyledi. Mersin’in önümüzdeki süreçte sürpriz yaparak Akdeniz’in en önemli turizm noktası olacağını kaydeden Elvan, “Ovacık, Kargıcık, Anamur ve Gülnar’da son aşamaya geldik. Sonraki aşama yapım ihalesi ve tahsis aşaması olacak. Önemli bir süreci hallettik. Kalan 4 turizm bölgesine yönelik de çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Havaalanı ile ilgili olarak altyapı yapım ihalesi sonuçlandı. Sözleşme aşamasında bir firmanın kamu ihale kurumuna itirazı olmuş. 1 hafta içinde sonuçlanıp süreç başlayacak. Hedefimiz Ekim, en geç Kasım ayında kazma vurmak ve çalışmaya başlamak. Havaalanında sorun yok. Kamu kaynağı ile bunu gerçekleştireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER