Limonda ihracat ön izin belgesi düzenlemesi Ağustos sonuna kadar durduruldu 10.04.2020 tarihinde yayınlandı

İç piyasada arz güvenliğinin sağlanması ve limon fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilmesi adına 31 Ağustos 2020 (bu tarih dahil) tarihine kadar ihracat ön izin belgesi düzenlenmeyeceği bildirildi.

Limonda ihracat ön izin belgesi düzenlemesi Ağustos sonuna kadar durduruldu

Covid -19 pandemisi sonrasında yurtiçinde limona talebin artmasıyla birlikte gerek arz konusunda gerekse fiyatlandırma noktasında sıkıntı yaşanmaması adına önlemler sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ile yeni önlemler duyuruldu.
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 10.4.2020 tarih ve E.1111623 sayılı yazısında şu ifadelere yer verildi:
"İç piyasada arz güvenliğinin sağlanması, limon fiyatlarında yaşanan artışın önlenmesi amacıyla Bakanlık Makamının 08/04/2020 tarihli onayına istinaden yeni ürün hasadına kadar limon ihracatının kısıtlanması uygun görülmüş olup, 0805.50.10.00.00 GTİP'li taze limon (kurutulmuş hariç) ihracatında 31/08/2020 (bu tarih dahil)  ‘İhracat Ön İzin Belgesi’ düzenlenmeyecek ve ‘İhracat Ön İzin Belgesi’ olmayan hiçbir ihracat başvurusuna Bitki Sağlık Sertifikası/Sağlık Sertifikası düzenlenmeyecektir."