MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Levent’ten MTSO’da kişisel sergi  05.04.2018 tarihinde yayınlandı

Adanalı Ressam Nermin Levent, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde 21’nci kişisel resim sergisini açtı.  Levent’in yağlıboya ve akrilik 20 eserinin yer aldığı sergi, 18 Nisan gününe kadar açık kalacak.


Levent’ten MTSO’da kişisel sergi 

MTSO Sanat Galerisi, Adanalı Ressam Nermin Levent’in 21’nci kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının 20 eserinin yer aldığı serginin açılışına, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile çok sayıda sanatsever katıldı. 

Açılışta konuşan Ressam Nermin Levent, sergilerinde malzeme olarak dünya kadınının yaşadıklarını kullandığını söyledi. Sadece Türk kadını değil, dünyada yaşayan tüm kadınların yaşam tarzlarını araştırıp okuduğunu dile getiren Levent, “Resimlerim kadınların yaşamına göre şekil alıyor” dedi. 

Sergisinde özel bir eseri olduğunu da belirten Levent, bu özel eseri şöyle anlattı:

"Devamı var isimiyle 2008 yılından bu yana üzerinde çalıştığım eserime bu sergide de yer vermek istedim. Bu eser, kadınların yaşadıkları sorunları anlatıyor. Yan yana dizilen ve devam neteliğindeki tuvallerin birleşiminden meydana geliyor. İlk parçasını 2008 yılında tamamladım ve ardından her geçen yıl bir parça ilave ederek devam ettim.  Bir gün uygun olan tek bir salona sığacak biçimde tamamlamayı ümit ediyorum.”

Çocukluğunun ve gençlik yıllarının Mersin’de geçtiğini anlatan Levent, Mersin’de daha fazla sanat galerisi görmek istediğini söyledi. Adana ve Mersin’in sanatçı açısından potansiyeli olduğunu kaydeden Levent, izleyici kitlesini ise her zaman aynı kişilerin oluşturmasından şikayetçi oldu. Levent; “İnsanların sanat alanında eğitilmesi ve daha çok kişinin sanata ilgisinin çekilmesi gerekiyor. Ben sergilerde hep aynı kişilerle karşılaşmaktan artık rahatsızlık duyuyorum. Bu sayı artırılmalı. Sadece sanatçı yetiştirmek yeterli değil” dedi. 
Resimleriyle 50’inin üzerinde karma sergiye katıldığına da değinen Levent, bol figürlü eserler yapmaktan hoşlandığını belirtti. Bazen çok renkli eserler çıkardığını bazen de tek bir rengin tonlarıyla çalıştığını aktaran Levent, bu durumun duygularıyla ilgili olduğunu söyledi. 

Yurtiçi ve yurtdışında belli kurumların koleksiyonlarında resimleri bulunan Levent, şu anda Adana Ressamlar Derneği’nin Başkanlığını ve N Sanat Merkezi’nin Yönetimini sürdürüyor. 

18 Nisan’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER