MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

En hızlı büyüyen 100 şirket arasına Mersin’den 2 firma girdi 26.01.2017 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. Mersin’den 2 firma listede yer aldı. Perakende sektöründe faaliyet gösteren May Akaryakıt yüzde 236,9 büyüme oranıyla listeye 56’ncı sırada girmeyi başardı. Fabrikasyon metal ürünleri imalatı yapan Sertel Hırdavat ise yüzde 158 oranıyla listede 89’uncu sırada yer aldı.


En hızlı büyüyen 100 şirket arasına Mersin’den 2 firma girdi

Aşut: “Gelecek yıl daha fazla firmamızın yer alacağına inanıyorum”

Mersin’den listeye giren 2 şirketi tebrik eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, gelecek yıl Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirket sıralamasına Mersin’den daha fazla şirketin gireceğine inandığını söyledi. Mersinli birçok şirketin listeye girme potansiyelinin olduğunu belirten Aşut, gelecek yıl listeye daha fazla şirketin başvurması konusunda çağrıda bulundu. Ayrıca Aşut, her iki firmanın sahiplerinin Oda Meclisi’nde görev almalarının da, Oda Meclisi adına gurur verici olacağını belirtti.

Ödül Töreni, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 12 kat daha hızlı büyüdü. Listede en çok şirketin İstanbul’dan, sektörel ağırlığın ise toptan ticarette olduğu görüldü. Satışlarını 3 yılda yüzde 4 bin 473 oranında artıran Antalya firması Ares Tersanecilik ilk sırayı aldı. Bu firmayı Kocaeli'nden Best Modüler Mobilya ve Es Group Denizcilik, İstanbul’dan Dönersan Döner firmaları takip etti.

Hisarcıklıoğlu: “100 şirketin 73’ü, 2017’de yeni yatırım yapmayı planlıyor”

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, düzenledikleri yarışma sonucunda, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin 2012-2015 dönemindeki ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirterek, “Bu müthiş bir rakam. Türkiye’deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler.” dedi. Hisarcıklıoğlu, 100 şirketin 73’ünün 2017’de yeni yatırım yapmayı planladıklarını da ifade etti.

Canikli: “Finansman olabildiği kadar ucuz olacak”

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, üretim yapmanın zor ve zahmetli bir süreç olduğunu söyledi. Reel sektörün yoluna devam edebilmesi için bankacılık sektörünün reel sektöre kesintisiz ve makul fiyatlarla kaynak sağlamasının son derece önemli olduğunu belirten Canikli, “Finansman olabildiği kadar ucuz olacak. Herkese ulaşabilecek. Hatta bankalara şunu söyledik: 'En ufak bir hayat emaresi olan bir firma varsa kesinlikle ona bu desteği vereceksiniz ve ayağa kalkacak.' Uygulama başlamadı, talep topluyoruz. En geç önümüzdeki hafta hayata geçirmiş olacağız. Uygulama başladıktan sonra bankalar bu taleplerin hepsini yerine getirecek. Burada inisiyatif bankada değil, bizde. Banka açısından herhangi bir risk oluşturmuyor çünkü kefaleti veren Hazine. Burada, bankanın 'hayır' diyebileceği bütün alanları kapatıyoruz. Kesinlikle hiçbir firmamızın söylediğimiz sıkıntılar nedeniyle piyasadan çekilmesine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER