MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çakır: “Ben değil, biz diyerek yola çıktık” 13.02.2024 tarihinde yayınlandı

Rotary Kulüplerinin birlikte hareket edip birlikte başarma kültürünü önemsediklerini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Biz de Oda olarak ben değil, biz diyerek yola çıktık. Kent adına güç birliğine gidip hep birlikte kazanacağız” dedi. 


Çakır: “Ben değil, biz diyerek yola çıktık”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, 2430 Bölgenin 6 Mersin Rotary kulübü olan Tarsus, Toros, Akdeniz, Mersin Kızkalesi, Mersin Olba ve Silifke Rotary Kulübü ortaklığında düzenlenen Meslek Hizmetleri Ödül Törenine katıldı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, mesleklerinde topluma örnek olmuş, genç meslek sahiplerini yüreklendirerek onların da yararlı çalışmalarına önder olan başarılı iş insanlarını onurlandırmak amacıyla düzenlenen törende Prof. Dr. Vural Ülkü, Ahmet Özer, Opr. Dr. Ahmet Çetin Dirgen, Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, Salih Yiğit, Mehmet Toker, Prof. Dr. Mehmet Nane, Ekrem Kahraman, Ayferi Tuğcu, Necip Yücesoy, Nikolas Abdullah Öztürkmen ve Nadir Köksoy’a ödül takdim edildi. 50 yaşından sonra masa tenisi öğrenen ve uluslararası ödül sahibi Ahmet Özer’e ödülünü MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır, çarık ustası Mehmet Toker’e ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bucuge verdi.
Gecede söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Oda olarak topluma değer katan tüm sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini söyledi. Rotary kulüplerinin temelindeki ‘Toplumsal etik değerleri koruma’ hedefini ise ayrıca değerli bulduğunu kaydeden Çakır, “Mesleki,  sosyal ve toplumsal anlamda ister etik deyin,  ister ahlak deyin, ister ilkeler bazında konuşun bir toplumun ekonomik olarak, sosyal olarak kaliteli bir yaşam sürebilmesinin şartı etik değerleridir” dedi. Amaçlarının ilkeli, dürüst, ahlaklı bir ekonomiyi tesis etme çabası olduğunu vurguladığı konuşmasında Çakır, şunları söyledi: 
“Aslında yüzlerce yıl önce, kültürümüzde var olan değerlerdir bunlar. Öz kültürümüzde var olan ahilik teşkilatının bence bugün yaşayan ve bu değerleri yaşatan kurumlarıyız. Bu değerlerin esasları toplumsal sorumluluk, hizmette mükemmellik, dürüstlük, doğruluk ve ortak yaşama kültürüdür. Bu anlamda; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak ben değil, biz diyerek yola çıktık. Birleşerek başaracağız mottosuyla çalışıyoruz. Bir araya gelmek, sektörlerimizde kümelenmeyi ve birliği sağlamak ve bunu kentin birliğine dönüştürmek amacımızdır. Rotary kulüplerimizin de birlikte hareket etme ve birlikte başarma kültürünü bu yönüyle önemsiyoruz.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER