MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Arjantin ile Mersin arası ticaret artmalı 16.12.2016 tarihinde yayınlandı

Arjantin Başkonsolosu Diego Alvaraz Rivera Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek iki ülke arası ticari ilişkilerin nasıl geliştirilebileceğini görüştü. Görüşmede önümüzdeki süreçte Arjantin ve Mersin’in üretimde güçlü olduğu yönlerinin belirlenerek bu alanlardaki ticarete ağırlık verilebileceği dile getirildi.


Arjantin ile Mersin arası ticaret artmalı

Arjantin Başkonsolosu Diego Alvaraz Rivera Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Rivera’yı MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam kabul etti. İki ülke arası ticari ilişkilerin konuşulduğu ziyarette Sağlam, Arjantin’in de Mersin’in de güçlü bir ticari potansiyele sahip olmasına rağmen hak ettiği ölçüde karşılıklı ticari hacme sahip olmadığına dikkat çekti. Mersin’in Arjantin ile 6,5 milyon dolarlık bir ticaret hacmi bulunduğunu ifade eden Sağlam, “Bu rakam Mersin’de KOBİ niteliğindeki küçük bir işletmenin ticaret hacminin dahi altında. Mutlaka geliştirmeliyiz. Nezaket ziyaretleri de bunun önemli başlangıçlarıdır” ifadesini kullandı. Coğrafi olarak iki bölge birbirinden uzak olsa da dünyanın artık tek bir ülke haline geldiğini ve aktif işadamları sayesinde coğrafi uzaklıkların sorun olmaktan çıkarılacağını anlatan Sağlam, “Sizin bizlere satabileceğiniz ve bizlerden alabileceğiniz ürünlerinizi belirlemeniz halinde bu bilgiyi üyelerimizle paylaşarak daha sağlıklı sonuçlar alabiliriz” dedi.
Arjantin Başkonsolosu Diego Alvaraz Rivera da karşılıklı ticaretin geliştirilmesi adına Mersin’de bulunduklarına dikkat çekerek, “Bizim ticaretimiz sizlerden daha yüksek gibi gözükmesine rağmen yeterli değil. Karşılıklı iş heyetleri düzenleyerek mutlaka bu rakamları yukarı çekmeliyiz” diye konuştu.
Görüşmenin Ardından Rivera, Mersinli işadamları ile bir araya gelerek ülkesinin ticaretini anlatan sunum gerçekleştirip soruları yanıtladı.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER