MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Akdenizli turizmciler Mersin’de buluştu 28.09.2016 tarihinde yayınlandı

Akdenizli turizmciler 7. Akdeniz Turizm Forumu - MEDITOUR 2016 kapsamında Mersin’de buluştu. 11 ülkeden 250’ye yakın kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı Forum öncesinde düzenlenen kokteyl Mersinli Fotoğraf Sanatçıları Dr. Lütfi Altunsu’nun Kuşlar, Mehmet Miras’ın Carettalar ve Mustafa Ercan’ın Kelebekler sergisi eşliğinde gerçekleşti.


Akdenizli turizmciler Mersin’de buluştu

Akdeniz ülkeleri arası turizm hareketini artırmak adına iki yılda bir Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) tarafından organize edilen ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu – MEDITOUR 2016 Mersin Marina’da düzenlenen açılış kokteyli ile başladı.
Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu’nun evsahipliğini Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yapıyor. Bizzat T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından takip edilen ve Mersin Valiliği himayelerinde düzenlenen Forum’un hayata geçmesinde en büyük katkı sunan kuruluşların başında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) geldi. Türk Havayolları organizasyonun resmi havayolu iken, destek sunan kurumlar arasında TÜRSAB, TOBB ve SKAL International yer aldı. 
Mersin’de düzenlenen Forum’da organizasyon süresince Akdeniz ve Mersin kültürü ön planda tutuldu. Bu çerçevede açılış kokteylinde Akdeniz florasının anlatılması adına ÇKA Genel Sekreteri ve fotoğraf sanatçısı Dr. Lütfi Altunsu’nun Mersin’de yaşayan kuşları anlattığı Kuşlar, ATV ve A- HABER Mersin Temsilcisi, muhabir ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Miras’ın yine bölgede yumurtalarını bırakan ve yaşamını yine bu alanda sürdüren carettaları anlatan Carettalar ile Doğan Haber Ajansı Muhabiri ve fotoğraf sanatçısı Mustafa Ercan’ın zengin bir popülasyona sahip olan Mersin kelebeklerini anlattığı Kelebekler koleksiyonunda yer alan fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi de düzenlendi.
MEDITOUR 2016 Açılış Kokteyli’ne başta KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ASCAME 2007 – 2012 Dönem Başkanı Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, ASCAME üyesi Oda başkanları ve temsilcileri, STK başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Aşut: “Birbirimizi daha yakından tanımalıyız”
Kokteylin açılışında konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, organizasyon hakkında bilgi verdi. Forum süresince, ziyaretçilerin özellikle fuar alanında düzenlenecek etkinliklerde katılımcı tüm ülke ve kentleri tanıma fırsatı yakalanacağını kaydeden Aşut, “Aynı ailenin fertleri olarak birbirimizi daha iyi tanımak zorundayız. Bundan dolayı daha sık bir araya gelmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Gönüllerin birbirine yaklaşmasının ardından ekonomik ilişkilerin de daha rahat gerçekleşeceğini vurgulayan Aşut, bunun araçlarından birisinin de sanat, kültür ve turizm olduğunu söyledi.
“Bugün bu sergide, insanın var olmasının temeli olan doğayı göreceğiz” diyen Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mersin doğasını,  Mersin’e ait güzellikleri göreceğiz. Fotoğraflardaki kaplumbağalar aslıda denizlerimizdir. Kuşlar ve kelebekler ise dağlarımızdır, yaylalarımızdır, bakir doğamızdır. Bir fotoğraf bazen bir kitaptan veya saatlerce konuşmadan daha çok şey anlatır. Bu anlamda siz değerli konuklarımızı usta sanatçılarımızın eserleriyle aslında Mersinle baş başa bırakmak isterim. Tekrar tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum.”
Aşut sözlerini fotoğraf sanatçıları Dr. Lütfi Altunsu, Mehmet Miras ve Mustafa Ercan’a teşekkür ederek tamamladı.

Kocamaz: “Bu tarz buluşmalar önemli bir fırsat”
Kokteyldeki konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da Mersin'in çok önemli bir turizm merkezi olduğunun altını çizerek, bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti.
Forum boyunca misafirlerin kentin birbirinden güzel değerlerini tanıma şansı bulacağını kaydeden Kocamaz, çeşitli coğrafyalarda ölümlerin hakim olduğu bir dönemde bu tarz bir araya gelişlerin iyi bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kocamaz konuşmasında, son iki yıldır bölgede ve Türkiye’de yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen MEDITOUR gibi büyük organizasyonun Mersin’e kazandırılmasının Mersin ve Türkiye’nin uluslararası imajının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. “Bu tip tarihi fırsatların karşımıza her zaman çıkmayacağı açıktır” diyen Kocamaz, “7. Akdeniz Turizm Forumu’nu en iyi şekilde değerlendirmek ve Mersin’imizin ‘güvenli bölge’ olduğu gerçeğini tüm misafirlerimizle paylaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Malaga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Jeronimo Perez Casero ile MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, günün anısına fotoğraf sanatçıları Dr. Lütfi Altunsu, Mehmet Miras, Mustafa Ercan ile Summer 60 + Fotoğraf Sergisi ile organizasyona renk katan Oğuz Nusret Bilik’e hediyelerini verdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER