MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Üniversite öğrencileri iş dünyası ile buluştu  28.08.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin’de düzenlenen 1. İş’te Gençlik Buluşması, üniversite öğrencileri ile iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. 


Üniversite öğrencileri iş dünyası ile buluştu 

Mersin Valiliği himayelerinde, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Profesyonel İnsan Kaynakları Platformu ve İş Kulübü işbirliğinde 1. İş’te Gençlik Buluşması düzenlendi. Sosyal Çalışma Programı katılımcısı üniversite öğrencilerini iş gücü piyasasına hazırlamak, istihdam edilebilirliklerini arttırmak, iş arama becerileri konusunda güçlendirmek, 2019 Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Mersin İŞKUR hizmetlerini anlatmak amacıyla MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe üniversite öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Etkinliğe, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ile MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı A. Hamit İzol, Mersin İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt ile iş gücü piyasasına yön veren kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

Kızıltan: “Asla umudunuzu yitirmeyin” 
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan toplantının açılışında yaptığı konuşmada gençlere seslenerek, “Yüzünüz gülsün. Çok güçlü bir ülkenin fertleriyiz. Asla umudunuzu yitirmeyin. Ben yitirmiyorum, çünkü sizler varsınız” dedi. Gençlerin en büyük kaygıyı eğitim sonrasında iş bulma noktasında yaşadığına dikkat çeken Kızıltan, “Ben de MTSO başkanlığı görevine geldiğimden bu yana bunu yoğun şekilde yaşıyorum. Üniversite mezunu gençlerimiz ile lise ve teknik lise mezunu öğrencilerimiz de bu arayış içinde” dedi. 
İŞKUR ile MTSO’nun uzun süredir işbirliği içinde çalıştığını belirten Kızıltan, Mersin İŞKUR’un istihdamın artması noktasında yoğun bir çalışmayla olumlu işler yaptığını vurgulayarak, kurum yöneticilerine teşekkür etti. TOBB’da gerçekleştirilen Ekonomi Şurası’nda, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında tüm Oda başkanlarının istihdam sözü verdiğini hatırlatan Kızıltan, kendisinin de Mersin adına 2019 yılı için 40 bin istihdam artışı sözü verdiğini söyleyerek, “Bu 40 bini hep birlikte tamamlayacağız” dedi. 

Bozkurt: “İş gücüne katılım oranı her geçen gün artıyor” 
Mersin İŞKUR İl Müdürü Bozkurt ise konuşmasında, işsizliğin bugün dünyanın ortak sorunu olduğunu vurguladı. Neredeyse tüm dünyada genel işsizlik oranının iki katı düzeyinde seyreden genç işsizlik olgusunun da önemli olduğunu belirten Bozkurt, Türkiye İş Kurumu 2023 istihdam hedefleri çerçevesinde, aktif iş gücü piyasaları ve çalışma politikaları sayesinde Türkiye’de genç işsizlik sorununu istihdam politikaları ile aşmaya çalıştığını söyledi. İş gücü piyasalarındaki gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un aktif iş gücü programları sayesinde iş gücüne katılım oranının her geçen gün arttığını ifade eden Bozkurt, 2017’de başlatılan Milli İstihdam Seferberliğinin kapsamının 2018 ve 2019 yıllarında genişletildiğine işaret etti. Bozkurt, “Bu çerçevede, bir taraftan özellikle gençlerin, kadınların ve engelli vatandaşlarımızın daha fazla iş hayatına atılmaları, diğer taraftan ise işverenlerimizin üzerindeki personel maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmiştir. Bu yıl da işverenlerimiz, iş arayanlar, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler gibi ilgili tüm taraflarla diyalog ve işbirliğimizi artırarak, iş gücü piyasasını sadece izleyen değil, yönlendiren kurum olma yönünde önemli adımlar atmak istiyoruz” diye konuştu. 

“İŞKUR, ilk 8 ayda 16 bin 796 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi” 
Mersin iş gücü piyasasından veriler de paylaşan Bozkurt, il genelinde 17 bin 433 firmanın yanı sıra küçük esnafın da bulunduğunu kaydetti. Mersin’de 2018’de İŞKUR tarafından 25 bin 787 kişinin işe yerleştirildiğini bildiren Bozkurt, “Bunlardan 7 bin 694’ü genç işe yerleştirme, 5 bin 138’i de üniversite mezunu işe yerleşen kişiler. 2019 yılı 26 Ağustos itibariyle İŞKUR tarafından özel sektör iş yerlerine 16 bin 796 kişi yerleştirildi. Bunlardan 5 bin 36’sı genç işe yerleştirme, 3 bin 367’si üniversite mezunu işe yerleşen kişiler. 2018 yılında 8 bin 889, 2019 26 Ağustos itibariyle 6 bin 512 kişi mesleki eğitim ve programlarımızdan yararlanarak iş gücüne katıldılar” ifadelerini kullandı. 
Sosyal Çalışma Programının, ilk kez bu yıl Temmuz ayında başladığını dile getiren Bozkurt, 20 bin öğrencinin bu programa başladığını söyledi. Yerleştirmelerin merkezi kura sistemiyle yapıldığını belirten Bozkurt, bu öğrencilerin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderildiklerini anlattı. Bozkurt, bu programla hedeflerinin, üniversite öğrencilerinin iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak, teknik becerilerini artırmak, takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirmek olduğunun altını çizdi. Bozkurt, öğrencilerin, program kapsamında kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması; kütüphanelerin bakımı ve düzeni; kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında çalıştıklarını kaydetti. 
Milletvekilleri Taşkın ve Özkan’ın da birer konuşma yaptıkları etkinlikte, iş dünyasının profesyonelleri üniversite öğrencileri ile deneyimlerini paylaştı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER