MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

UND Yönetimi ile Mersin Uluslar arası Lojistik Köy Projesi değerlendirildi 25.03.2022 tarihinde yayınlandı

Kentin ve sektör temsilcilerinin uzun süredir beklediği Uluslararası Lojistik Köy Projesi, UND Yönetimi ile bir kez daha değerlendirilerek projenin hayata geçmesi adına neler yapılabileceği görüşüldü.


UND Yönetimi ile Mersin Uluslar arası Lojistik Köy Projesi değerlendirildi

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyeleri, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Rıdvan Arıç ve Muhittin Ocak başkanlığında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır’ın da eşlik ettiği görüşmede uluslar arası lojistik sektörünün sorunları ve sorunların çözümü için yapılabilecekler görüşüldü. 
Özellikle İtalya ile yaşadıkları sıkıntıları dile getiren UND Yönetimi, İtalya’ya artan yük trafiği sonrasında 35 bin adet olan dozvalanın yetersiz kaldığı ve bunun 50 bin adete çıkartılması gerekliliğini vurguladı. 
Ro-Ro taşımalarında sıkıntılar yaşandığına da dikkat çeken UND Yönetimi, “Şu anda tek firmanın taşıma yapıyor olması nedeniyle fiyat anlamında ciddi ölçüde zorluyorlar. Bizimle paylaşmadıkları için fiyat artışlarını neye göre yaptıklarını da anlamakta zorlanıyoruz. Bizi yönlendirdikleri alanlarda gümrük yapılamıyor ve bu durumda araçlarımız düzenli sefere çıkamıyor, maliyetlerimiz artıyor. Şoförler ekstra ücret istemeye başlıyor ve bu artan maliyet ihracatçıya yansıyor” ifadelerini kullandı. 
Mersin’de kurulması planlanan Uluslararası Lojistik Köy de değerlendirilen konular arasında yer aldı. Özellikle yatırım alanı bulunması konusunda yaşanan sıkıntıların dile getirildiği görüşmede yatırım yapılabilecek alternatif alanlar değerlendirilip önümüzdeki süreç için yol haritası çizildi. 
Sektör sorunlarının çözümü için periyodik olarak bir araya gelinmesi kararı alınan toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER