MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TOBB Chicago Türk Ticaret Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi 31.03.2022 tarihinde yayınlandı

TOBB Ticaret Merkezleri A.Ş Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Üyelerine Chicago Türk Ticaret Merkezini tanıttı. Amerika’da Türk yatırımcılara şirket kurulumundan ofise, depolamadan lojistiğe her alanda destek verdiklerini anlatan Ciritoğlu, birlikte hareket edilmesi halinde Amerika’nın ticari farklılıklarına çok daha rahat uyum sağlanabileceğine dikkat çekti. 


TOBB Chicago Türk Ticaret Merkezi tanıtım toplantısı düzenlendi

Türkiye’nin hedef ülkelerinde ticaretin doğru platformda yürütülmesini sağlamak adına çalıştıklarını anlatan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi A.Ş Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, bunun için doğru bir ofis, doğru dağıtım merkezi, doğru danışmanlık hizmeti sunmaya gayret gösterdiklerini söyledi. İlk projeyi Chicago’da yaptıklarını belirten Ciritoğlu şu bilgileri verdi: 
“Amerika’da 2021’de faaliyete başladık. 52 firmamız var. Yürüttüğümüz çalışmalar sonunda pandemiye, konteyner krizine, kur krizi ve savaşa rağmen 72 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştık. Peki, firmalar için ne yapıyoruz? Tedarik zinciri oluşturuyoruz. Bunun için sizleri sektörlerinize göre doğru gruplara dahil ediyoruz. Doğru distribütörlerle çalışmanızı sağlıyoruz. Firmanız bir Amerikan firmasıyla ortaklık yapacaksa zarar görmemesi için yanında oluyoruz ya da firmanız herhangi bir yatırım yapacaksa ürünüyle ilgili tam destek veriyoruz. Amerikan Ticaret Odaları ile birlikte çalışıyoruz ve onların sistemlerine girerek nihai alıcı listelerinin tamamını çıkarabiliyoruz. Böylece üyelerimiz çanta elinde pazarda müşteri aramak durumunda kalmıyor.” 

“Amerika’nın dağıtım merkezi Chicago”
Chicago’yu Amerika’nın dağıtım merkezi olması nedeniyle tercih ettiklerini vurgulayan Noyan Ciritoğlu, yakın çevresinin de endüstri merkezi ve otomotiv sektörünün merkezi olduğunu, karayoluyla 6 saatlik ulaşım sonunda Kanada’ya ürün gönderilebildiğini bildirdi. Ciritoğlu neden TTC Chicago ile çalışmak gerektiğini ise şöyle özetledi: 
“Amerika’daki ekibimiz oldukça tecrübeli. Orada sözleşmelerinizi nasıl yapacağınızdan bakanlık desteklerini kullanıp maliyetlerinizi aşağı çekebilmenize kadar her konuda destek oluyorlar. Böylece pazarda uzun soluklu yer almanıza yardımcı oluyorlar. 10 bin 300 metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz ve bunun 1500 metrekaresinde ofisler yer alıyor. 8 bin 800 metrekare depolama alanımız var ve bu sayede siz de orada bir depo arayışına ihtiyaç duymuyorsunuz. Aynı zamanda ürünlerinizi sergilemek istediğinizde kokteyl düzenleyip ürün tanıtımı yapabileceğiniz 800 metrekarelik showroom bulunuyor. Ürününüzle ilgili pazara giriş raporunuzu hazırlıyoruz. Sonrasında sizinle temas kurup Amerika’da çalışması için Türkiye’den temsilci gönderip göndermeyeceğinizi ya da Amerika’dan birisini mi istihdam etmek istediğinizi öğreniyoruz. Bu noktada da talep etmeniz halinde Amerika’daki doğru personele ulaşmanız için yardımcı olabiliyoruz. Bulduğunuz personelin ürünü satması gerekiyor. Bu kişilere junior seller diyoruz ve sizin adınıza o elemanın kontrolünü yaparak iş programını ortaya çıkarıyoruz. Her sabah bizim iş geliştirme müdürümüze bu kişiler gelip günlük program veriyor ve akşam da ne yaptıklarına dair raporlarını sunuyorlar. Elbette bu kişiler sizin personeliniz, yönetim sizde. Biz sadece 8 saatlik zaman farkının sorun olmaması adına sizin adınıza ilk kontrolleri yapıyoruz. 
Ayrıca sattığınız ürünlerin ulaşımı noktasında lojistik konusunda da destek veriyoruz. Anlaşmalı olduğumuz lojistik firmalarından uygun fiyatlar almanız mümkün. Amerika’ya mal satacaksınız ürün depolama ve satış sonrası hizmet de önemli. Bunların hepsini CRM platformunda raporluyoruz. Aynı zamanda hukuki konularda da destekler veriyoruz.”
Cirit, Amerika’daki hedef pazarları ise, “Makine ve makine cihazlarının aksam ve parçaları, elektrik makine ve cihazlar aksam ve parçaları, otomotiv yedek parçaları, mobilya, plastik, kauçuk ve kimyasal ürünler, inşaat malzemeleri, tekstil ve hazır giyim ürünleri, gıda ürünleri ve diğer hızlı tüketim malları, demir ve çelik ile demir ve çelikten eşyalar, hava taşıtları aksamı ve yedek parçaları ile alüminyum ve alüminyumdan eşya” olarak sıraladı.  



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER