MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

TMO’dan nakliyecilere güzel haber  09.03.2022 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, TMO taşıma ihalesi alıp ardından mazota gelen zamlar sonrası talep ettikleri fiyat farkını alamayarak sorun yaşayan nakliyecileri yalnız bırakmadı. Sektör temsilcileri ile birlikte Ankara’ya giderek TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile görüşen Kızıltan, dönüşte yaptığı açıklamada, olumlu bir görüşme geçtiğini belirtip, “Sayın Genel Müdür konun önemini çok iyi anladığını belirtip çözümü için ellerinden geleni yapacakları yönünde görüş bildirdi. Şimdi, atılacak olumlu adımları bekliyoruz” dedi.


TMO’dan nakliyecilere güzel haber 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyesi Murat İlça, Meclis Katip Üyesi Orhan Kemal Yüksel, Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) taşıma ihalesi alan lojistik sektör temsilcileriyle kalabalık bir grup eşliğinde Ankara’ya gitti. Mersin Milletvekili Hacı Özkan’ın da eşlik ettiği heyet, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ile görüşerek yaşanan sorunun detayları hakkında bilgi verdi. Dönüşte Ankara temaslarını değerlendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan şunları söyledi: 
“Son aylarda akaryakıta arka arkaya gelen zamlar kamu kurumlarında taşıma ihalesi almış firmaların zarara uğramasını da beraberinde getirdi. Birçok firma talep ettiği fiyat farkını alamayınca kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Biz de yaşadığımız sıkıntıyı detaylı şekilde anlatabilmek adına Ankara’ya giderek TMO Genel Müdürü ile görüştük. Firmalarımızın içinde bulunduğu zor durumu anlatıp ihalelerin iptal edilmesini talep ettik. Görüşmede sadece Mersin’de değil Türkiye’nin çeşitli yerlerinde de bu durumda olan firmaların olduğunu belirttik. Hatta başka şehirlerden temsilciler de vardı. Genel Müdür de konunun önemini çok iyi anladığını, durumun vahametini görüp düzeltilmesi için ellerinden gelenin yapılacağı konusunda açıklamada bulundu. Önümüzdeki süreçte daha olumlu adımlar atılacağına inanıyoruz.” 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER