MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Sigortacılar bilgilerini güncelledi  26.02.2022 tarihinde yayınlandı

MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde düzenlenen Konut ve İşyeri Sigortalarına Doğru Poliçe Düzenleme Teknikleri konulu eğitimle sektör temsilcileri bilgilerini güncelledi. 


Sigortacılar bilgilerini güncelledi 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi öncülüğünde, Oto Dışı Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Engin Özaydın’ın konuşmacı olarak katılacağı “Konut ve İşyeri Sigortalarında Doğru Poliçe Düzenleme Teknikleri” konulu eğitim düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın da sektör temsilcilerini yalnız bırakmadığı, Komite Başkanı Abdulcelil Alkış, Başkan Yardımcısı Mehmet Mahsum Yıldırım, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinler, Meclis Üyesi Hatice Demirasal ve Komite Üyesi Dilek Çakır Kılıç tarafından koordine edilen eğitime sigorta acenteleri, sigorta teknik personeli ile sektörde kariyer yapmak isteyen adaylar katıldı. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitimle sektör temsilcilerinin mesleki anlamdaki donanımının artırılması, bilgilerinin güncellenmesi ve yeni bilgiler kazandırılması hedeflendi. 
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Sigorta deyince her şeyinizin garanti altında olması anlamına geliyor. MTSO çatısı altında 41 sektör varsa bu sektörlerin tamamının sigortaya ihtiyaç duyması nedeniyle hayati sektörlerin başında geliyor” dedi. Yönetim olarak her türlü eğitim talebine sıcak baktıklarına dikkat çeken Kızıltan, “Eğer bilgilerinizi sürekli güncellerseniz çok daha donanımlı olur, mesleğinizi de en iyi şekilde yaparak kaliteli hizmet sunarsınız. Hizmet alan kişiler de memnun olur. Bu anlamda 30 No’lu komitemizi büyük bir dayanışma içinde görüyor ve teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
30 No’lu Komite Başkanı Abdulcelil Alkış da açılış konuşmasında eğitime verdikleri öneme dikkat çekerek şöyle konuştu: 
“Sektör çok gelişiyor. Her geçen gün acente sayısı artıyor, şirket sayısı artıyor. Son iki yılda istihdam da artıyor. En büyük sıkıntı ise eğitim. Nitelikli sigortacıların yetişmemesi. Sigorta şirketleri başta olmak üzere eğitimden geçirilmeden personel istihdam ediyor. Biz de bu sorunu çözmek adına her şeyi sigorta şirketlerinden beklemek yerine komite olarak eğitim düzenlemek istedik. Katılımınız için teşekkür ederiz.”
Ardından söz alan Oto Dışı Sigorta Eksperleri Derneği Başkanı Engin Özaydın, “Buraya size mesleğinizi öğretmeye gelmedim. Birlikte en doğruyu nasıl yapabileceğimizi arayacağız, kendimizi nasıl geliştirebileceğimize birlikte bakacağız” dedi. Sigorta sözleşmelerinde sık yapılan hatalar üzerinden devam eden interaktif eğitim güncel yapılan hatalar üzerinden gerçekleşen atölye çalışması ile son buldu. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER