MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Seçer’den Nakliyecilere müjde  04.10.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde lojistik sektör temsilcileriyle bir araya gelerek Mersin Nakliyeciler Sitesi ve TIR Garajı’nın daha modern bir alana taşınması için ilk adımın atıldığı müjdesini verdi. Huzurkent’te 94 dönümlük arazinin büyükşehir belediyesine geçtiğini bildiren Seçer, Mersin Nakliyeciler Sitesi ve Tır Garajı’nı buraya taşımayı planladıklarını, içerisinde modern yazıhanelerin yanında restoran, otel gibi sosyal donatılar da planladıklarını söyledi. Toplantıda bir taraftan yapılacak çalışma konusunda sektör temsilcilerinin görüşü alınırken diğer taraftan sitenin yönetim şekline dair de fikir alışverişinde bulunuldu. 


Seçer’den Nakliyecilere müjde 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer lojistik sektör temsilcileriyle bir araya geldi. MTSO’da düzenlenen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Çani, Murat İlça, Çetin Kanar, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinler, Meclis Katip Üyesi O. Kemal Yüksel, MTSO Meclis ve Komite Üyeleri, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkan Yardımcıları Rıdvan Arıç ve Muhittin Ocak ile Yönetim Kurulu Üyeleri, UND Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Muazzez Araç, Mersin Nakliyeciler Sitesi Başkanı Mehmet Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp katıldı. Toplantıda Başkan Seçer sektör temsilcilerinin uzun süredir beklediği konularda yürütülen çalışmaları anlattı. Uzun süredir lojistik köy ve daha modern şartlarda hizmet sunacak bir nakliyeciler sitesi üzerinde çalıştıklarını bildiren Seçer, “Modern bir Nakliyeciler Sitesi ve TIR Garajı yatırımıyla çalışmaya başladık. Bundan sonrasında uluslararası lojistikçilerimizin de ihtiyacına yanıt verebilecek bir Lojistik Köyün hayata geçmesi için MTSO Yönetimi ve sektör temsilcileriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Bunun yeterli olmadığını bildiklerini ancak başlangıç olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Seçer, şunları söyledi: 
“Akdeniz ilçemizin otoban bağlantı yolunun doğusunda kalan kısım. Bu bölgenin sektör adına çok önemli olduğuna inanıyorum çünkü o bölge yakınında Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 4 etabı var ve 5. etaba gidiliyor. Yine Tarsus’ta bir OSB ile Tarımsal Ürün İşleme OSB çalışmaları hızla sürüyor. Çukurova Havalimanı’nda sona gelindi. Kargo taşımalarında önemli olacak. Kısaca bu bölgede muazzam bir sanayileşme olacak ve lojistik ihtiyaç artacak. Bizim geniş bir lojistik köy yapabilmemiz için 1/5.000’lik planları beklememiz gerekiyor. Oysa bürokrasi o kadar hızlı sonuç vermiyor ve bizim de bekleyecek takatimiz yok. Bu nedenle elimize yeni geçen bir alanı ihtiyaç doğrultusunda değerlendirmek istedik.”

Kızıltan: “Lojistik konusunda atılan ilk somut adım”
Lojistik sektörünün sorunlarının çözümü için Nakliyeciler Sitesi’nin atılan ilk somut adım olacağını dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Bu bir başlangıç. Lojistik Köy ise hepimizin hayali. 27 yıllık Nakliyeciler Sitesi sorununun 2,5 yıllık kararlı çalışma ile çözülmesi gibi oluşturacağımız bir komisyon ile Lojistik Köy konusuna da kararlılıkla gideceğiz” dedi. 
Gerek kendi yönetimlerinin gerek geçmiş yönetimlerin lojistiğin önemini sık sık vurguladığını hatırlatan Kızıltan, ihtiyaçların yıllardır dile getirildiğini söyledi. Bu sorunları çok sık kurdukları diyalog ile Vahap Seçer ile de paylaştıklarını kaydeden Kızıltan, “İlk kez bu kadar sahip çıkan bir yetkili gördük. Bu çalışmaların perde arkası çok önemli. Yönetim Kurulumuz, MTSO Komitelerimiz, Nakliyeciler Derneği, Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleri ile Büyükşehir Belediye Başkanımız büyük efor sarf etti. Emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu. 

Bozkurt: “Hayaldi gerçek oldu”
Mersin Nakliyeciler Sitesi Başkanı Mehmet Bozkurt ise, gelişmeleri “Hayaldi gerçek oldu. Hepimiz yaklaşık aynı tarihlerde başkanlık görevine geldik. Sayın Ayhan Kızıltan da bizi 2,5 senedir gece gündüz demeden çok destekledi. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleriyle yaşadığımız soruna çözüm üretiyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER