MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Satış danışmanı eğitimi başladı 13.06.2022 tarihinde yayınlandı

İş dünyasının talep ettiği nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimler devam ediyor. Perakende sektörünün talep ettiği Satış Danışmanı Eğitimi başladı.


Satış danışmanı eğitimi başladı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı, Mersin Büyükşehir Belediyesi #Kariyer Merkezi ve Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD) işbirliğinde düzenlenen ‘Satış Danışmanı Eğitimi’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Perakende sektörünün nitelikli satış danışmanı talebinin karşılanması adına 17 kursiyerin katılımıyla 6 Haziran’da başlayan program, 24 Ağustos’ta sona erecek. 
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çağatay Güneş ile Başkan Vekili Tamer Güner, MEPİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Demir ve #MBB Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verilip kursiyerlere sektörün beklentileri anlatıldı.
Artık tanıdıklar aracılığıyla iş bulma döneminin sona erdiğini, insanların bilgi, beceri ve toplum içi davranışlarıyla değerlendirildiğini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Amacımız bilgilerinizi güncel tutmak. Değişen dünya düzenine uyum sağlamanızı kolaylaştırmak. Buradaki eğitimler de yetmez. Kendinizi sürekli yenilemelisiniz” dedi. Bilginin iyi olmasının özgüveni artıracağına işaret eden Kızıltan, “Yüksek özgüven ise sizi hayata hazırlayıp daha iyi işler bulmanızı destekler” ifadelerini kullandı. 
MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Çağatay Güneş, “Odamızın destekleriyle iş dünyasının gereksinim duyduğu programlarda eğitimler oluşturuyoruz. İşbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşların artmasıyla daha geniş kitlelere ulaşabiliyoruz. Yalnızca üniversite bitirmek değil, sonrasında da kendinizi yenileyebilmeniz önemli. Bu nedenle böylesi eğitimleri takip etmeniz önemli” ifadelerini kullandı. Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Tamer Güner, perakende sektöründe başarıya ulaşmanın önemli unsurlarından birisinin müşteri ile satış temsilcisinin iyi diyalog kurabilmesinden geçtiğine işaret ederken, MEPİAD Başkanı Özcan Demir ise gençlere eğitimden en iyi şekilde faydalanmaları ve iş yaşamına başladıklarında sabırlı olup çabuk öfkelenmemeleri tavsiyelerinde bulundu. 
MBB Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ise yapılan çalışmaları özetledi. MTSO ile MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı işbirliğinde işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik bir analiz yapacaklarını kaydeden Özada, bundan sonraki eğitimleri de bu ihtiyaçlara göre planlayacaklarını bildirdi. 2021’de Yetenek Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirdiklerini ve bunun mesleki eğitim, kariyer rehberliği ve iş arama danışmanlığı olmak üzere 3 ayağı olduğunu bildiren Özada, bugüne kadar 8 kurs açıp 100’den fazla kursiyere ulaştıklarını söyledi. Ardından kursiyerlerin işe başlaması adına çalıştıklarını ifade eden Özada, Satış Danışmanlığı Eğitimi için de aynı şartların geçerli olduğunu sözlerine ekledi.  
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER