MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ressam Yağcı’nın sesi, resimleri oldu  05.03.2020 tarihinde yayınlandı

ALS Hastası Ressam Halil İbrahim Yağcı, sözleriyle anlatamadığı duygularını resimleriyle dile getiriyor. Konuşmanın yanı sıra yürüme güçlüğü de çeken sanatçı, çok sevdiği doğadan uzak kalsa da özlemini duyduğu mekanlara tuvallerinde hayat veriyor. 


Ressam Yağcı’nın sesi, resimleri oldu 

MTSO Sanat Galerisi, Ressam Halil İbrahim Yağcı’nın ‘Engelsiz Renkler’ isimli sergisine evsahipliği yaptı. Küçük yaşlardan itibaren resme olan merakını her geçen gün kendi çabalarıyla biraz daha geliştiren sanatçı, 1977’de Yunus Emre Resim Yarışması’nda 3’üncü oldu. Son derece aktif olan yaşamı 1996’da konulan ALS tanısıyla yavaşlayan Yağcı, resimden hiçbir zaman kopmadı. Yağcı’nın yağlıboya 35 tablosunu sanatseverlerle buluşturan Engelsiz Renkler Resim Sergisi’nin açılışına, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Güneş, MTSO Meclis Üyesi Ahmet Akın, MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile sanatseverler katıldı. 

“Özgür ruhumu resimlerime yansıtıyorum”
Eskişehir’de doğduğunu ve orman köyünde büyüdüğünü anlatan Halil İbrahim Yağcı, hastalık teşhisi konulana kadar burada yaşadığını ve tam bir doğa aşığı olduğunu söyledi. Soğuk havanın ALS hastalığını olumsuz etkilemesi nedeniyle Mersin’e taşındığını anlatan Yağcı, mevcut durumda yürüme güçlüğü çekmesi nedeniyle doğadan uzak kaldığını ancak her zaman özlem duyduğunu dile getirdi. Duyduğu özlemi tuvallerine yansıttığını bu nedenle evinin balkonunda oluşturduğu küçük atölyesinde yağlıboya doğa resimleri ve portreler çizdiğini ifade eden Yağcı, “Gezmek isteyip de rahatsızlığım dolayısıyla gidemediğim yerleri hayal edip canlandırmaya çalışıyorum. Çocukluğumda gittim yerlerden aklımda kalanları resmediyorum” dedi. Doğayı, özgürlüğü sevdiğini vurgulayan Yağcı, “Rahatsızlığıma kötü gelmesinin de etkisi olsa gerek, kış manzaralarını hiç sevmediğim için resimlerinde kullanmıyorum. Aynı şekilde renkli bir kişiliğe sahibim ve resimlerimde bu nedenle siyah rengi de çok göremezsiniz” ifadelerini kullandı. 
Konuşma güçlüğü çekmesi nedeniyle resimlerinin sesi olduğunu vurgulayan Yağcı, bugüne kadar 3 tane kişisel, 5 tane de karma resim sergisi açtığını belirtip, ölene kadar resim çizmeye devam edeceğini söyledi.  

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER