MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Ressam Nasif’ten şehit aileleri yararına sergi  17.05.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin’inin tanınan isimlerinden Ressam Lina Nasif, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde, Afrin’de şehit olan Mersinli askerlerin anneleri yararına resim sergisi açtı. 


Ressam Nasif’ten şehit aileleri yararına sergi 

Ressam Lina Nasif, MTSO Sanat Galerisi’nde resim sergisi açtı. Doğal malzemelerle karışık teknik kullanarak hazırladığı 35 eserini sanatseverlerin beğenisine sunan Nasif, sergi gelirini ise Afrin’de şehit olan Mersinli askerlerin annelerine bağışlayacağını söyledi. 
Mersin’in eski taş evlerini resmeden Lina Nasif’in sergisinin açılışına; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile MTSO Eski Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve MTSO Eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi katıldı. 

Sergi açılışında konuşan Ressam Lina Nasif, 4’ncü kişisel sergisini açtığını ve daha önceki sergilerinde olduğu gibi bu sergisinin gelirini de bağışlayacağını söyledi. Çocukluğundan beri insanlara yardım etmeyi çok sevdiğini belirten Nasif, “Hayatı kendim için değil, hep başkaları için yaşadım. Yaptığım yardımları da hep gizlemeye çalıştım. Bu yüzden bana ‘gizli mimar’ diyorlar” dedi. 
Eski Mersin evlerinin tutkunu olduğunu anlatan Lina Nasif, Merisn’de fotoğrafını çekmediği ve remini yapmadığı eski taş evin kalmadığını kaydetti. Asıl mesleğinin ressamlık olmadığını ancak resim yapmayı çocukluğundan bu yana çok sevdiğini belirten Nasif, şunları söyledi: 
“Ben ressam değilim, alaylıyım. Çocukken pazar günleri babamın mezarına gittiğimiz zamanlarda, Mersin’in eski taş evlerinin fotoğraflarını çekerdim. Bir gün, Mersin’in önemli sanatçılardan biri olan Nevit Kodallı’ya bir resim yaptım. Resmimi çok beğendi. Bu resmimi onda gören Mersin’in tanınan ressamlarından Doğan Akça, Nevit Kodallı ile birlikte beni resim yapmaya zorladı. Onların zorlamasıyla resim yapamaya başladım. İlk sergimde 95 tane Mersin evini restore edilmemiş haliyle resmettim. Sonrasında 3 sergi daha açtım. Bu benim 4’ncü kişisel sergim.”
Yardımseverliğin insana huzur ve mutluluk verdiğini vurgulayan Nasif, özellikle gençlere seslenerek, “Bütün gençlere tavsiyem, yardımsever olsunlar. Çünkü yardımseverlik insana huzur ve mutluluk verir. Özellikle Mersinli gençler. Mersin bir hoşgörü kentidir. Bütün dinlerin bir arada hoşgörüyle yaşadığı yerdir. El ele verip insanlara yardım etmek kadar güzel bir şey var mıdır?” diye konuştu. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER