MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Öğrencilere bakliyat ürünleri dağıtıldı  11.02.2020 tarihinde yayınlandı

Dünya Bakliyat Günü’nde ilköğretim öğrencilerine bakliyatın faydaları anlatıldı. Düzenlenen etkinlikle bir taraftan bakliyat tüketiminin artırılması hedeflenirken diğer taraftan obeziteyle mücadele ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, gençlerin fast food ürünlerinden uzaklaştırılması hedeflendi. Bu kapsamda Mersin genelinde dezavantajlı 23 okulda öğrencilere 12 bin paket bakliyat ürünü dağıtıldı. 


Öğrencilere bakliyat ürünleri dağıtıldı 

MTSO 3 No’lu Hububat ve Bakliyatın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi öncülüğü, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Ticaret Borsası (MTB) işbirliğinde, Dünya Bakliyat Günü dolayısıyla Bakliyat Ürünleri Dağıtım Projesi Lansmanı düzenlendi. İlki geçen yıl başlayan ve bu yıl Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndaki etkinlikle devam eden organizasyon kapsamında Mersin genelindeki 23 okulda öğrencilere 12 bin paket bakliyat ürünü dağıtıldı. Bakliyat konusunda farkındalık oluşturmak, insan sağlığı açısından faydalarına dikkat çekmek ve tüketimini artırmak hedefiyle küçük yaşlardan itibaren halkın bakliyat ürünleriyle tanışması adına okullarda düzenlenen etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, MTB Başkanı Abdullah Özdemir ile 3 No’lu Komite üyeleri katıldı. Okudukları şiirlerle, danslarıyla, gösterileriyle öğrenciler törene renk katarken, tören sonunda dağıtılan pişirilmiş bakliyat ürünleri de büyük beğeni topladı. 

Kızıltan: “3 No’lu Komitemizi tebrik ediyorum”
Okul Müdürü Halil Emre Taner’in hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan törende söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, geçen yıl başlayan etkinliğin bu yıl Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda devam ettiğini söyledi. MTSO 3 No’lu Hububat ve Bakliyatın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi’nin yoğun bir çaba içinde olduğunu belirten Kızıltan, “Son 2 yıldır sektörünüze, ülkenize ve insanların sağlığına katkı vermek adına büyük gayret gösteriyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Özdemir: “Haftada 3 kez bakliyat yemelisiniz”
Birleşmiş Milletler tarafından 10 Şubat’ın resmi olarak Dünya Bakliyat Günü ilan edildiğini hatırlatan MTB Başkanı Abdullah Özdemir ise, “Bu yıl 5’incisini kutladığımız önemli günde sizlerle olmaktan mutluyum. Hepimiz sağlıklı bir hayat için doğru beslenmeliyiz. Bu nedenle haftada en az 3 kez bakliyat yemelisiniz” dedi. Bakliyatın özellikle çocuk gelişiminde önemli rol oynadığını vurgulayan Özdemir, kemik ve kas gelişimine, göz ve diş sağlığına faydalarını anlattı. Özdemir, “Bu ürün Anadolu’dan dünyaya yayılmış, bizim topraklarımızın ürünü, değerini iyi bilmeliyiz” diye konuştu. 

Su: “Sağlık ve ekonomi için önemli bir ürün”
Mersin Valisi Ali İhsan Su da bakliyatın önemine dikkat çektiği konuşmasında, “Bu ürün sağlığımız yanında ülke ekonomisi için, ihracat için, istihdam için önemli. Hep birlikte bakliyat yiyelim, sağlığımıza dikkat edelim, bakliyat üretelim, ihraç edelim, katma değer oluşturalım” dedi. 

Koca: “Farkındalığın artması adına önemli bir etkinlik”
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise okullarda başlatılan etkinliğin bu yıl özel uygulama okulunda gerçekleşmesinin ayrı bir önem taşıdığına değindi. Mersin’in bakliyat şehri olduğunu kaydeden Koca, bu yöndeki etkinliklerin farkındalığın artmasında önemli olduğunu sözlerine ekledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER