MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Nakliyeciler modern sitede talebinde ısrarcı 10.07.2021 tarihinde yayınlandı

Lojistik kenti Mersin’de lojistikçilerin artık beklemeye tahammülü kalmadığını vurgulayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Biran önce uygun yer belirlenerek sektör temsilcilerinin çağdaş koşullarda çalışmalarını sağlayacak bir Nakliyeciler Sitesi ile Lojistik Merkez kurulması şart” dedi. Kızıltan, yer konusunda ise adres olarak atıl bekleyen kamu arazilerini gösterdi. 


Nakliyeciler modern sitede talebinde ısrarcı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ve Yönetim Kurulu Üyeleri İsa Çani, Murat İlça ve Nedim İkanç ile birlikte güven tazeleyen Mersin Nakliyeciler Sitesi yönetimini ziyaret etti. MTSO Heyetini, Nakliyeciler Sitesi Dernek Başkanı Mehmet Bozkurt’un yanı sıra Başkan Yardımcıları Faruk Kızartıcı ile Murat Kumral, Muhasip Üye Fatih Alış, Basın Sözcüsü Serkan Uçar, Genel Sekreter Aziz Akbaş, Kurul Üyeleri A. Özcan Tilki, Besim Aslan ve Mehmet Koca birlikte ağırladı. Site Başkanı Mehmet Bozkurt ve yönetimine başarı dileklerini ileten Başkan Kızıltan, sorunları ve talepleri dinledi. Sorunların çözümü için güç birliğine gidebileceklerini, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Kızıltan, daha sonra Nakliyeciler Sitesi içinde incelemelerde bulunarak sektör temsilcilerinden bilgi aldı. 

“Sorunların çözümünün zaman alması morali bozmasın”
Tüm yönetimin lojistik sektörünün duayen isimlerinden oluştuğunu belirten Başkan Kızıltan, “Tabandan yetişmiş bir ekipsiniz. Sorunları da çözümleri de iyi biliyorsunuz ama tabi sorunlara karşı sonuç almak için biraz mücadele etmek gerekiyor. Bu mücadele ümidinizi hiç kırmasın. Biz de desteğe hazırız” dedi. 
Lojistikçilerin Türkiye’nin yükünü taşıdığını, en değerli mesleklerden birisinin icra edildiğini kaydeden Kızıltan, sektör temsilcilerinin yaşadığı sıkıntılara tepki olarak bir gün dahi kontak kapatsa ticaretin ciddi yara alacağını ifade etti. Ticaretin gözbebeği böylesi bir sektörün çok daha modern koşullarda çalışmayı hak ettiğini ifade eden Kızıltan, haklı taleplere duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

Bozkurt: “Barakalarda yaşıyoruz”
Lojistik kenti olarak adlandırılan Mersin’de lojistikçiler olarak barakalarda yaşadıklarını ifade eden Site Başkanı Mehmet Bozkurt ise sektör temsilcilerinin kendi çabalarıyla derme çatma alanlarda çalışmak durumunda kaldıklarını, kanalizasyon altyapılarının dahi bulunmadığını, vakit kaybedilmeden modern bir site kurulması için arazi tahsisi beklediklerini söyledi. Kendilerini ziyaret eden tüm milletvekillerine, belediye başkanlarına konuyu yıllardır anlattıklarını ancak çözüm alamadıklarını kaydeden Bozkurt, artık eylem yapmayı dahi düşündüklerini söyledi.
Şoför bulma noktasında yaşanan sıkıntıların da ele alındığı görüşmede sektör temsilcileri özellikle son teknoloji araçları kullanacak donanımda şoför bulamadıkları için araçları çalıştıramayıp zarar ettiklerini belirtti. Kurulması planlanan nakliyeciler sitesi içinde mutlaka eğitim verilecek alanlar da planlanması gerektiğini kaydeden sektör temsilcileri, aynı zamanda meslek liselerinde de bu talebi karşılayacak eğitimler verilebileceğini dile getirdi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER