MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO Cinsiyetsiz Oda olma yolundaki ilk adımı attı 14.02.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), ‘Eşitlik Dilde Başlar’ sloganından hareketle Cinsiyetsiz Oda olma yolundaki ilk adımı kullandığı dili değiştirerek atmaya hazırlanıyor. Yapılan çalışmalar sonunda Oda adına yazılan haberlerden, sosyal medya paylaşımlarına demeçlerden basın bültenlerine verilen iş ilanlarından internet sitesine kadar her alanda kullanılan dilden cinsiyetçi söylemler çıkarılacak.


MTSO Cinsiyetsiz Oda olma yolundaki ilk adımı attı

Sabancı Vakfı Desteği ANKA Üreten Kadınlar Derneği koordinesinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Cinsiyetsiz Meslek Odaları’ konulu eğitim ve atölye çalışması düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş’ın da katıldığı eğitimde ANKA Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Gündeşli ile ekibinde yer alan Tuna Şahin, Ayten Yılmaz Yaprak, Berivan Yaprak ve Mine Ünal Özel katılımcıları örnekler üzerinden gerçekleştirilen değerlendirmeler ve uygulamalı atölye çalışmalarıyla bilgilendirdi.  Eğitim öncesi yaptığı konuşmada katılımcıları bilgilendiren MTSO Başkan Danışmanı Ercan Akın, “Eşitlik dilde başlar. Konuştuğumuz kelimeler düşünceleri, düşünceler davranışları belirliyor. Davranışlar kemikleşmiş karakter ve kişiliğe dönüşüyor. Biz de insanların davranışlarını değiştirmeye çalışıyoruz. Oysa alışkanlıkları da düşünceleri de değiştiremeyiz. Bu noktadan hareketle dilimizdeki kelimeleri değiştirerek işe başlanabilir. Bu eğitimler sonunda kullandığımız yanlış dili temizleyerek cinsiyetsiz bir Oda olacağız. Her konuda hiçbir ayrımcılığa yer bırakmayan bir oda olma idealindeyiz” dedi.
Tüm gün süren eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Çalışmalar önümüzdeki süreçte eğitimin Meclis ve Komite Üyelerinin de dahil olduğu daha geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla devam edecek. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER