MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MTSO, Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi ile 81 ile hizmet veriyor 06.05.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Zeper’in sahibi olduğu Alda Marketler Zinciri’nin Soli Zeytinli Şubesi düzenlenen törenle açıldı.


MTSO, Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi ile 81 ile hizmet veriyor

Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye’de bütünleşik hizmet veren tek metal malzeme laboratuvarı olma özelliği taşıyan MTSO Tedarik Zinciri Akredite Test ve Ar-Ge Merkezi’nin Türkiye geneline hizmet verdiğini bildirdi. Merkezin TOBB çatısı altında üyelerine hizmet veren tek malzeme laboratuvarı olduğuna da dikkat çeken Aşut şu bilgileri verdi:

“Merkezimizi 2010’da Mersin Tırmıl Sanayi Sitesi içinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteği ile kurduk. Yola çıktığımızda bölge sanayicisine hizmet vermeyi hedefliyorduk. Bugün ise Türkiye’nin 81 iline hizmet veriyoruz. Kurulduğumuz dönemde yalnızca 2-60 ton kapasiteli çekme test cihazı, 300 joule kapasiteli çentik test cihazı, mikro ve makro sertlik test cihazı, kimyasal analiz cihazı ve bunun yanında da üretici firmaların katı model almalarını sağlayabilecek tersine mühendislik laboratuarı kapsamında 3 boyutlu yazıcı ve tarayıcı ile paketleme düşme ve titreşim test cihazımız vardı. Bugün ise gelişen sanayi ve artan taleplerle cihaz sayımız da oldukça arttı.”

Sanayici ve üreticilerden gelen taleplerin kısa sürede artmasının yeni yatırımları zorunlu kıldığını anlatan Şerafettin Aşut, bu yıl metal malzemelerin kimyasal analizindeki azot elementinin ölçülmesi için azot spektrometre ölçüm cihazı, plastik tabanlı malzemelerde kullanılmak üzere ısı akış ölçüm cihazı (HFM), fiberglas ürünlerin camsı geçişgenliği analizi için diferansiyel taramalı kalorimetre test cihazı, yerinde kimyasal analiz ve değerli madenlerin analizini yapmak için de XRF test cihazı aldıklarını bildirdi.

Bunların yanında üretimde yoğun olarak kullanılmakta olan ultrasonik muayene ve manyetik parçacık test cihazlarını da laboratuara kazandırdıklarını açıklayan Aşut, teçhizatın yanında insana da yatırım yapıldığını ve cihazları kullanacak personelin akreditasyonunu da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öte yandan bu yıl içinde mevcut cihazların modernizasyonunun yapıldığını da dile getiren Aşut, “300 joule çentik test cihazımızın -180 C0 dereceye kadar test yapabilmesi için gerekli yatırımları tamamladık. Bölgemizde ciddi talep gören kül tayin testi cihazını da sanayiciye hizmet vermek için laboratuara kazandırdık” dedi.

Yapılan yatırımlar sonrasında Türkiye genelinden gelen test talebinin arttığını vurgulayan Şerafettin Aşut, “Hizmetleri tek çatı altında bütünleşik olarak veriyor olmamız hem zaman hem de maliyetler açısından firmalarımıza büyük kolaylık sağlıyor” ifadelerini kullandı. Aşut, firmaların yanı sıra kamu kurumlarına hizmet verdiklerini de hatırlatarak Türkiye’deki çeşitli gümrüklerde ihracat ya da ithalata tabi ürünlerin testleri aşamasında da hizmet verdiklerini söyledi. Sektörün talebine göre test cihaz yatırımlarının devam edeceğini de kaydeden Aşut, önümüzdeki süreçte yapı malzemelerinde onaylanmış kuruluş olmayı da hedeflediklerini anlattı. 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER