MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Model Fabrika MTSO Meclis Üyelerine tanıtıldı 12.02.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Üyeleri, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol eşliğinde Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) yapımı tamamlanan Yenilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi – Model Fabrika’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Yatırımların devam ettiği MTOSB 3. Bölge genişleme alanını da inceleyen Meclis Üyelerine MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve Genel Müdür Halil Yılmaz yatırımların son durumuyla ilgili bilgi verdi. 


Model Fabrika MTSO Meclis Üyelerine tanıtıldı

MTSO Meclis Üyeleri MTSO koordinesinde ve MTOSB ortaklığında bina ve teçhizat yatırımları tamamlanan Yenilik ve Dijital Dönüşüm Merkezi (Model Fabrika) ve İnovasyon Merkezi’ni gezerek bilgi aldı. Mersin sanayisinin dijital dönüşümüne önemli katkılar sağlayıp sanayide verimliliği artırmayı hedefleyen bu yatırımın tamamlandığını anlatan MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 6 firma ile anlaşma yaptıklarını ve eğitimlere 15 Şubat itibariyle başlayacaklarını bildirdi. Yurtdışına açılmak istediklerini de vurgulayan Tekli, “Eğitim bizim için her zaman önemli. Bu nedenle dijital dönüşüm ve inovasyon merkezi de bizim için değerli bir yatırım. OSB’ye ait bir yatırım değil, tüm Mersin sanayisinin buradan en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum. Zaten başvuran 6 firmanın önemli bir bölümü de OSB dışından” dedi. 

Kızıltan: “Sürdürülebilir bir merkez olması önemli”
“İnanmazsanız hiçbir projeyi hayata geçiremezsiniz” diyen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise, “Biz ekip olarak bu işe inandık ve başardık. Siz burada bitmiş halini görüyorsunuz ama arkasında büyük emek var” dedi. Bu emeğin boşa gitmemesi için bundan sonrasında Model Fabrikanın sürdürülebilir bir eğitim merkezine dönüşmesinin önemini vurguladığı konuşmasında Kızıltan, “Bu nedenledir ki profesyonel kişilerce yönetilmeli. MTSO olarak biz kent ekonomisine katkı sağlayacak her türlü proje içinde varız. Aynen MTOSB’de olduğu gibi Anamur’da kurulacak OSB’nin de Erdemli’de kurulacak OSB’nin de içinde yer almayı taahhüt ettik. Bu kurumlar hayata geçip kendi ayakları üzerinde durana kadar desteklerimiz de sürüyor. Benzer desteğimiz model fabrika için de devam edecektir” dedi. 

İzol: “Yatırımları yerinde görmek önemli”
Meclis Üyelerinin MTSO’nun iştiraki ile yapılan çalışmaları yerinde gezip incelemesinin önemli olduğunu kaydeden Meclis Başkanı Hamit İzol, “Bizler yapılan çalışmaları ne kadar anlatsak da yatırımı burada görmenizin yerini hiçbir şey tutamaz. Kent ekonomisinin güçlenmesi adına önemli adımlar atılıyor, yatırımlar yapılıyor. Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Buralarda tarladan başka bir şey yoktu. Birlik ve beraberlik içinde önemli bir çalışmaya imza atıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Tekli: “En az 5 bin kişiye istihdam sağlar”
Model Fabrikada yapılan incelemelerin ardından MTOSB 3. Bölge genişleme alanını gezen Meclis Üyeleri’ne yatırımların son durumunu MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli anlattı. 3. Bölge’nin Mersin Limanı’na 14 km uzakta bulunduğunu bildiren Tekli, “Altyapının tamamı bitti. Tüm firmalarımızın kapısına kadar hizmeti götürdük. 30 fabrikanın yatırımı devam ediyor. İçlerinden en büyük yatırım 134 dönüm üzerine kurulacak bir beyaz eşya fabrikası. Tüm yatırımlar tamamlandığında en az 5 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi. Beyaz eşyadan, bakliyata, makineden, alüminyuma kadar çok değişik sektörlerde üretim yapılacağını bildiren Tekli, 4. Bölgenin de kamulaştırmasının yapıldığını yılsonunda bu bölgenin de çalışmalarının tamamlanacağına inandıklarını sözlerine ekledi. 
 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER