MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

“Millet Bahçesi, kentin çehresini değiştirecek bir proje” 10.08.2020 tarihinde yayınlandı

Yapımı devam eden Millet Bahçesi inşaatı incelemelerine katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Kentin çehresini değiştirecek, insanların yaşam kalitesini artırabilecek bir proje” değerlendirmesi yaptı. 


“Millet Bahçesi, kentin çehresini değiştirecek bir proje”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan beraberinde Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Başkanı, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı, TMMOB Mimarlar Odası Mersin Şubesi Başkanı, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı, kamu kurum yetkilileri ve basın mensuplarıyla inşaat çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Çalışma bölgelerini tek tek gezen heyet, gelinen son durumla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 
İncelemeler sonrasında değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan, “İnşaatı gezerek projeyle ilgili ayrıntılı bilgi aldık. Sadece Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın olduğu bölge değil, kışla bölgesinden Çamlıbel’deki balıkçı barınağının sahil bölümüne, deniz fenerinin bulunduğu bölgenin ön kısmına kadar çok geniş bir henterlandı kapsıyor” dedi. Millet Bahçesi’nin Mersin’e yeni bir yaşam alanı sunacağını ve çehresini değiştirecek önemli bir proje olduğunu kaydeden Kızıltan, “Bu nedenle başta Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a, Valimiz Ali İhsan Su’ya, Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a, milletvekillerimize, tüm STK başkanlarına ve Türk Mühendis Mimarlar Odaları başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Birlik ve beraberliğin bir kez daha başarı olarak kendisini gösterdiği, komple bir şehrin koordinasyonuyla, kolektijf çalışmasıyla ortaya çıkmış bir proje olduğunu belirten Kızıltan, tüm şehre hayırlı olmasını diledi. 

Elvan: “Bu proje tüm arkadaşlarımızın katkılarıyla ortaya çıktı”
Mersin’in dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğunu belirterek kentin değerini herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayan Lütfi Elvan ise, “Mersin her yönüyle dünyanın birçok yöresinde bulamayacağınız güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Ancak biz bunları fonksiyonel hale getirmeliyiz, halkın cıvıl cıvıl ziyaret ettiği, çocukların oynaştığı mekanlara dönüştürmeliyiz. Bu projede de tüm STK’larımız, odalarımız, belediyelerimiz, bakanlıklarımız var. Tüm arkadaşlarımızın katkılarıyla bu proje ortaya çıktı. Sadece statla yola çıktık ama şu anda geniş bir bölgeyi buraya entegre ettik. Millet Bahçesi’nin yanı sıra Müftü Deresi’nin 2 köprü arasındaki bölgede de ıslah çalışmasına hemen başlıyoruz” dedi.
Millet Bahçesi’nin son derece entegre olduğuna dikkat çeken Elvan, “Oldukça büyük bir alanı kapsayacak. Vatandaşlarımız burada rahat bir nefes alabilecek. Burayı görünce gerçekten çok mutluyum, huzurluyum. Biz istiyoruz ki 7’den 70’e her kesim bu bahçeyi kullanabilsin. Buradaki amacımız Mersin’de bir şeyler yapacaksak ortak akılla yapalım, bunu birlikte yapalım, birlikte karar verelim. Herkesin evet diyeceği projeler olsun. Olması gereken de bu diye düşünüyorum. Biz iş yapma derdindeyiz, bu işi de hep birlikte yapalım diyoruz. Bu kentin gelişmesine, kalkınmasına hep birlikte katkı sağlayalım, elimizi taşın altına hep birlikte koyalım” ifadelerini kullandı.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER