MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Meslek liselerine sürdürülebilir gelir kaynağı sağlanmalı  27.02.2024 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, meslek liselerinin destek ya da bağışlarla güçlendirilmesi yerine sürdürülebilir gelir kaynakları oluşturulup kendi kendilerine büyümeleri gerektiğini söyledi. Oda olarak bu noktada destek verebileceklerini kaydeden Çakır, bunun sağlanabilmesi için önerilerde bulundu. 


Meslek liselerine sürdürülebilir gelir kaynağı sağlanmalı 

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cuma İvrendi, Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) İl Koordinatörü Aydın Bütünay, Toroslar Mimar Sinan MTAL Müdürü Faruk Erol ve alan şefleriyle birlikte MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. Okulda öğrenciler tarafından üretilen temizlik malzemelerinin örneklerini gösteren heyet, okul bünyesinde her türlü temizlik malzemesi, her türlü iç ve dış cephe boyası üretimi yapabildiklerini aktardı. Okul Müdürü Erol’un bu ürünleri kamu kurum ve kuruluşlarına satarak öğrencilerinin daha çok üretim yapmasını sağlamak istediklerini belirtmesi üzerine Çakır şunları söyledi: 
“Öğrencilerimizin üretimini desteklemeyi önemsiyoruz. Bu nedenle gerek Oda bünyesinde gerekse çalıştığımız kurumlarda sizlerin ürettiği malzemeleri kullanmak isteriz. Ancak bu ürünlerin satışının sürekliliğini sağlayacak adımlar atmalıyız. Bunun için önce tüm okullarımızın üretim envanterini oluşturmalıyız. Ardından gerek bu ürünleri gerekse sizlerin verdiğiniz eğitimleri iş dünyasına ve kamu kurumlarına tanıtmak adına bir fuar düzenlenebilir. Tüm okulların ürünlerinin satışı adına ortak bir pazarlama departmanı oluşturulabilir. Belediyelerle görüşülüp ortak satış noktalarında halka daha uygun fiyatlarla bu ürünler satılabileceği gibi yerel marketlerle görüşülüp sosyal sorumluluk projesi kapsamında meslek lisesi öğrencilerinin ürettiği ürünlerin satış noktaları oluşturulabilir. Bu konuları hep birlikte daha detaylı görüşüp projeler geliştirerek gerekli adımları vakit kaybetmeden atmalıyız.” 
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER