MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı başladı 08.05.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı outdoor eğitimlerle başladı.


Takım ruhu oluşturmak, ekip halinde başarıya ulaşma bilincinin yerleştirilmesi adına otelde kurulan mini survivor platformunda organize edilen yarışmalara komite üyeleri ve MTSO personelinden oluşan 7’şer kişilik 10 ekip katıldı. 6 oyun sonunda katılımcılar bir taraftan eğlenip birbirlerini daha yakından tanırken diğer taraftan takım olarak hareket edip başarıya ulaşabilme mücadelesi verdi. Yarışma sonunda dereceye girenler madalyalarla ödüllendirildi.

 

Eğitimin ardından düzenlenen akşam yemeğinde Meslek Komitelerinin üyelerine seslenen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, özellikle üyelerin ailelerine gösterdikleri özveri ve eşlerine verdikleri destekler için teşekkür etti.

MTSO’nun Mersin ve Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu hatırlatan Aşut, “Sadece Mersin’in değil, ülkemizin ekonomisinden eğitim hayatına,  işsizliğin çözümünden sosyal yaşamına kadar, her noktasında hizmet adına bizler varız. Tüm bu hizmetlerin temelinde de Odamızın omurgası olan meslek komiteleri vardır” dedi.

“Sektörün sesi meslek komiteleri üyeleridir”

Meslek komitesi üyelerinin seçimle bu göreve geldiğini hatırlatan Şerafettin Aşut, şunları söyledi:

“Özetlemek gerekirse bu kişiler, sektörünün teveccühünü kazanmış, Mersin iş dünyasının saygın, seçkin ve lider kişileridir. Sektörleriniz öncü olarak sizi seçmiş; sektörünüzün sesi olarak sizi görmüşlerdir. Bu da sizlere çok önemli ve kutsal bir sorumluluk yüklemektedir. Bunun için sizlerin komitelerdeki çalışmalarınız, buralara ayırdığınız mesai çok önemlidir. Sorunları birlikte tespit ediyoruz, çözümler üretiyoruz.  Bu çalışmaları gerçekten kutsal bir değere dönüştüren şey ise; tüm bunları gönüllülük esası ile yapmamızdır.”

“Ailemizden, çocuklarımızdan çaldığımız zamanlarla çalışıyoruz”

Tüm hizmetlerin ailelerden çocuklardan çalınan zamanlarla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Aşut, “Bu vesile ile meslek komiteleri üyelerimizin çok değerli eşlerine, ailelerine şükranlarımı sunuyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Verilen desteklerle kutsal işlere imza atıldığına, istihdam sağlandığına, eğitim verildiğine değinen Aşut, “Böylesi sorumluluk duygusuna, kent ve ülke sevgisine sahip; toplumu için fedakarlık yapan çalışma arkadaşlarım olduğu için gurur duyuyorum” diye konuştu. Aşut konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz tarihimiz boyunca ayrıştıran değil birleştiren  olduk. Yıkan değil, yapan olduk. Allah bu güzel birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah bizlere, insanımıza daha çok hizmet etmeyi nasip etsin. Kentimiz ve ülkemiz her şeyin en güzeline layıktır. Bu toplantımızı şereflendiren siz dostlarımı, kıymetli ailelerinizi, tüm takım arkadaşlarımı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

“Komitelere plaket verildi”

Konuşmanın ardından plaket töreni yapıldı. Komite toplantılarına en fazla katılan üyelerden 6 No’lu Toptan Gıda Ticareti Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Hatem Dülek, 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Meslek Komitesi Başkanı Zeki Şan, 26 No’lu Sağlık, Medikal, Kozmetik Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Üzeyir Kılıç ile 32 No’lu Metal Sanayi Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Ayhan Kızıltan ve 12 No’lu Halı, Mobilya, Kilim ve Mutfak Eşyası Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Mehmet Kiper’e plaket verildi.

Çalıştaya en çok katılan üyeler arasından ise  12 No’lu Tekstil, Konfeksiyon ve Ayakkabı Meslek Komitesi adına Komite Başkan Yardımcısı Yılmaz Akbaş, 15 No’lu Mimarlık Mühendislik Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Selami Arıcı, 27 No’lu Makine Sanayi Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Oğuz Akar Tülücü, 28 No’lu Eğitim Meslek Komitesi adına Komite Başkanı İbrahim Boncuk ve 29 No’lu Kırtasiye, Matbaa, Reklam Ajansları ve Basın Yayın Hizmetleri Meslek Komitesi adına Komite Başkanı Görkem Aksoy’a plaket verildi.

5 No’lu Tarımı Destekleyici faaliyetler adına Komite Başkan Yardımcısı Murat Okşar, 30 No’lu sigortacılık Komite Başkanı Kerim Kara, 13 No’lu 25 No’lu Seyahat Acenteleri, Konaklama, Eğlence, Sanat ve Spor meslek komitesi adına Komite Başkanı Mehmet İzol’a ise somut çalışmaları ile odaya katkılarından ötürü plaket verildi.

Törende doğum günü olan Mustafa Özdamar’da unutulmadı. Özdamar’a hediyesini MTSO Başkanı Şerafettin Aşut verdi. 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER