MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

MERYAPI 8. kez kapılarını açtı 29.10.2014 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. işbirliğinde düzenlenen, “Mersin 8. Yapı Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı”nın açılışı, Yenişehir Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi.


Açılışa Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile çok sayıda davetli katıldı.

Mersin’de inşaat sektörü hızla gelişiyor

Fuarın açılış konuşmasını yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Katılımcı firmaların kendisini, ürünlerini ve daha önemlisi markalarını tanıtma fırsatı bulacağı fuarımızda, firmalarımız aynı zamanda, gelişen inşaat sektörünün son trendlerini ve teknolojilerini de tanıtacaklar. Gerek ekonomisi gerekse sosyal yaşam kalitesi ile her geçen gün cazibesi artan Mersin’de; İnşaat sektörü de, onu destekleyen onlarca sektörle birlikte hızla gelişmektedir. Kaliteli, sağlıklı ve yaşanabilir konutlara talebin giderek arttığı görülmektedir. Ayrıca; Site modelinde, geniş yaşam çevresi olan, üst donatıları olan, teknolojiyi kullanan nitelikli konutlara ilginin büyümesi, yenilikçi ürünlere olan talebi arttırmaktadır. Bu arada kentimizde; Modern, sağlam ve sağlıklı yeni konutlara duyulan ilgi, eski konutlara yönelik tadilat, boyama, dekorasyon, peyzaj gibi çeşitli hizmetler için yeni iş potansiyeli yaratmaktadır. Böylesi fuarların bu yenilikçi vizyonu oluşturma ve iş potansiyelini arttırma anlamında çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda, hiç ara vermeden istikrarlı bir şekilde devam ettiğimiz 8. Mersin Yapı Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’nın düzenlenmesini sağlayan, destek veren, katılarak değerini arttıran tüm kişi, kurum ve firmalara Mersin adına teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin’i dünyanın marka şehri yapabiliriz

Mersin’i bölgenin marka şehri yapmak istediklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Burada hepimize çok büyük görevler düşmektedir. Tarihin, coğrafyanın tabiatın kondüktörün şehrimize sağladığı tüm imkanları sonuna kadar kullanarak Mersin’i sadece bölgesinin, Türkiye’nin değil Akdeniz’den başlayarak tüm dünyanın parlayan yıldızı haline getirmeliyiz. Bu konuda da azimliyiz, kararlıyız. Bunun için öncelikle ortak değerler ve ortak hayaller etrafından birleşerek imkanlarımızı ve enerjimizi bu doğrultuda kullanmak zorundayız. Mersin'in geleceğini birlikte kuralım diye çıktığımız bu yolda hedefimiz Mersin'i bölgesinin, Türkiye'nin ve dünyanın en cazip marka şehirlerinden biri haline dönüştürebilmek. Projelerimizi, planlarımızı bu anlayışla hazırladık. Türkiye'de ekonomiye yön veren ilk 10 şehri sayın deseler bunlardan biri hiç şüphesiz Mersin olur. Ancak Mersin, Kalkınma Bakanlığı'nın illerin ve bölgelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralaması araştırmasında 6 bölge içinde ancak 3. bölgede yer alıyor. Mersin'in ekonomik potansiyel algısı ile bu şehrin sosyo-ekonomik düzeyi arasında maalesef bir orantısızlık söz konusu. Bu konuda geçmişin muhasebesi yapmak önemlidir ama yeterli değildir. Şehri ve hemşerilerimizi ortak bir gelecek tasavvuru, ortak hedefler, ortak hayaller etrafından birleştirmek zorundayız." diye konuştu.

Fuarlar önemli organizasyonlardır

Mersin 8. Yapı Emlak, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı’na katkı veren herkese teşekkür eden Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise “Fuarlar hem Mersin için hem de Türkiye için son derece önemli organizasyonlardır. Özellikle de yapı fuarı. Mersin her sektörde olduğu gibi inşaat konusunda da ülkemizin en önde gelen kentlerinden birisidir. İnşaat işlerine baktığımızda ülke genelinde Türk müteahhitleri dünyada adından övgü ile söz ettiriyor. Bunlar bizim için gurur kaynağı. Bu yüzden bu sektörü ilimizde canlı tutacak bu tür fuarların düzenlenmesi son derece önemlidir" ifadesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından fuara emeği geçenlere plaket verildi.

 

 

  


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER