MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersinli Lojistikçiler LimakPort hakkında bilgi aldı 18.07.2019 tarihinde yayınlandı

LimakPort İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Mersinli lojistikçilere, yatırım çağrısı yaptı. İskenderun’un lojistik potansiyelinin yakın gelecekte beklentilerin üzerinde artacağını kaydeden Ünlü, “Mersin’deki işinizi koruyun, devam ettirin ama büyüme alanı olarak İskenderun’u tercih edin. Şimdiden oradaki yapılanmanızı tamamlayarak gelecekte oluşacak büyük pastadan daha fazla pay alabilirsiniz” dedi.


Mersinli Lojistikçiler LimakPort hakkında bilgi aldı

LimakPort İskenderun Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek bir taraftan çalışmaları hakkında bilgi verirken diğer taraftan bölgede yaşanan gelişmeleri özetleyip sektör temsilcilerine çeşitli tavsiyelerde bulundu. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. Fuad Budur, Yönetim Kurulu Üyeleri Yasemin Taş, Nedim İkanç, Meclis Katip Üyesi Kemal Yüksel ile ilgili komitelerin Meclis ve Komite Üyeleriyle sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda Ünlü, firma temsilcilerinin İskenderun’a neden yatırım yapması gerektiği ve LimakPort’un avantajlı hizmetleri hakkında bilgiler aktardı. Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan Çukurova Bölgesi’nin bütün olarak güçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Derdimiz Mersin ve İskenderun arası çekişmeden öte bölgenin bütün olarak güçlenmesini sağlamak olmalı. Ürdün’ün Akabe ya da Irak’ın Um Qasr Limanı’na rakip olacak şekilde strateji geliştirmeliyiz. Mersin Limanı ne kadar önemliyse İskenderun’daki limanlarımız da bu bağlamda bizler için önemlidir” değerlendirmesini yaptı. 

Ünlü: “LimakPort olarak 5 avantajımız var”
LimakPort Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ünlü ise sözlerine çalışmaları hakkında bilgi verip, Mersin Limanı’na göre avantajlarını sıralayarak başladı. Özellikle fiyat avantajlarına dikkat çeken Ünlü şunları söyledi: 
“Aslında 5 farklı avantajdan bahsetmek mümkün. İlki konteyner hatları lokal masraflarımız her türlü daha uygun. 75 dolara çıkan fiyat farkları var. İkincisi transit taşımalar için free time süresi bizde 12 gün. Üçüncüsü CFS maliyetleri verilecek taahhüde göre konteyner başına 25 dolar ile 125 dolar arasında değişen rakamlarla daha uygun. Dördüncüsü Gaziantep gibi transit bölgeye daha yakınız ve son olarak tamamen müşteri odaklı çalışıyor, yaşanan sorunları anında çözme gayretine giriyoruz.”
Mevcutta 1 milyon TEU kapasiteye sahip olduklarını ve kapasitelerinin yüzde 40’ını kullanıyor olmaları nedeniyle hızlı hizmet verebildiklerini vurgulayan Ünlü, altyapılarının hazır olduğunu, iş hacminin artmasıyla birlikte çok kıssa sürede kapasitelerini 3 milyon TEU’ya çıkarabilecek imkana sahip olduklarını söyledi. 15.5 metre derinliğe sahip olduklarına da değinen Ünlü, bu nedenle büyük gemilere evsahipliği yapabildiklerini anlattı. MSC dışındaki tüm hatların limana uğrak yaptığını da kaydeden Ünlü, “Ro-Ro hizmeti, canlı hayvan hizmeti sunuyoruz. Sıvı dışında tüm kargoları elleçliyoruz. Aynı zamanda demiryolu operasyonlarımız da mevcut. Reefer konusunda da çok iyiyiz ve kesintisiz soğutma hizmeti sunabiliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Büyüme alanınız İskenderun olmalı”
Sektör temsilcilerine çeşitli tavsiyelerde de bulunan Mehmet Ünlü, Mersin’de çalışmaya devam edilmesi ancak mutlaka İskenderun’da da şube açılması gerektiğini söyledi. Ünlü bunun nedenlerini ise şöyle özetledi: 
“Suriye’deki savaşın bitmesiyle birlikte bu bölgede ciddi bir hareketlenme yaşanacak. Mevcut durumda özellikle İranlılar bu pastadan pay almak için yapılanmaya başladı. Aynı şekilde İran, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kendi mallarını transit olarak yurtdışına çıkarabilme yollarını arıyor. Önümüzdeki süreçte Suriye’nin yanı sıra Tahran ve Bağdat pazarları da ciddi potansiyel taşıyacak. Artacak bu potansiyel İskenderun’u daha da önemli hale getirecek. Eğer şimdiden yapılanmazsanız, bölgede iş büyüyecek ve siz bu pastadan yeteri kadar faydalanamayacaksınız. Orada sizin yerinize Suriyeliler, Ürdünlüler, Ummanlılar, Dubaililer olacak. Şimdiden bizi arayıp, Bağdat’a, Tahran’a odaklanacaklarını anlatıyor ve yatırım imkanlarını araştırıyorlar. Biz, Akdeniz’in son noktasında olan bir limanız. Kapasitemiz hazır ve fiyat açısından da uygunuz. Bu şartlar yurtdışına da çok cazip geliyor. Orta vadede iş orada büyüyecek. Siz de şimdiden yerinizi alın. Mersin’in lojistik deneyimini oraya taşıyın.” 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER