Mersinim Derneği MTSO'yu ziyaret etti 05.04.2015 tarihinde yayınlandı

Mersinim Derneği Başkanı Çağatay Çekiç ve Dernek Üyeleri Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek projelerinden bahsetti.

Görsel bir Mersin tarihi yaratmak ve Mersinlilik bilincini yaymak istediklerini belirten Dernek Başkanı Çağatay Çekiç: "Vali Bey'i, Milli Eğitim Müdürümüzü de ziyaret ederek projelerimizden bahsettik. Projelerimizin hayata geçmesi ve etkili olması için kurumların desteği şart. Biz de kendi işlerimizden arda kalan vakitlerimizde canla, başla projelerimiz üzerine çalışıyoruz. Bu projelerin hem bizim hem de Mersin için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hem duruşunuz hem de Mersinli olmanız nedeniyle projelerimize katkı sağlayabileceğinizi hissettik" dedi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Aşut:" Bu güzel oluşumunuz için sizleri tebrik ediyorum. Kent tarihine sahip çıkmak çok önemli. Bütün kurumlar bir araya gelerek ellerinde ki dokümanları toplayıp dijital ortama aktarmalı. Bir kent müzesi kurulmalı. Dünyada sadece Mersin'e özel değerler çok iyi tanıtılmalı. Bu değerleri topluma özümsetirsek inanıyorum ki Mersinlilik bilincini sağlamamız daha kolay olacaktır. Çünkü kentin kendisi, tarihi ve değerleri en büyük ortak noktamızı oluşturuyor" şeklinde konuştu.