MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin ve Adana ‘Tarım Grubu Ortak Toplantısı’ düzenledi  14.02.2020 tarihinde yayınlandı

Mersin ve Adanalı tarım sektör temsilcileri sorunlarına ortak çözümler arıyor. Mersin ve Adana’da düzenlenen ortak toplantılarda sorunlarını saptayarak çözüm önerilerini rapor haline getiren Tarım Komite Üyeleri, oluşturacakları güç birliği ile seslerini daha gür duyurabilme hedefinde. 


Mersin ve Adana ‘Tarım Grubu Ortak Toplantısı’ düzenledi 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 1 No’lu Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Ticareti, 2 No’lu Sebze ve Meyve Komisyoncuları ile 5 No’lu Tarım Destek Faaliyetleri Meslek Komiteleri Adana Ticaret Odası (ATO) 1 No’lu Tarım Ürünleri ve Bitki Yetiştiricileri Meslek Komitesi, 2 No’lu Kabzımallar, Tarım Ürünleri Tacirleri ve Çiçekçiler Meslek Komitesi ile 13 No’lu Zirai İlaç ve Gübre Tacirleri Meslek Komiteleriyle ortak toplantı düzenledi. MTSO ve ATO Tarım Grubu Ortak Toplantısı’na MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de katıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır başkanlığında yürütülen ve ortak sorunların görüşüldüğü toplantıda sorunlara ortak çözümler arandı. 

Kızıltan: “Attığınız adım önemli”
Çukurova’da faaliyet gösteren tarım sektör temsilcilerinin aynı coğrafi yapıda bulunuyor olmaları nedeniyle sorunlarının da taleplerinin de ortak olduğunu ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Yalnız Mersin ve Adana değil, Hatay’ı da işin içine katınca çok güçlü bir bölgeye sahibiz. Güçlü kaynakları olan bir bölgede yaşıyoruz. Sizler attığınız bu adımla tabandan gelen birlikte çalışma isteğini eyleme geçirmiş oldunuz. Bu çok önemli. Ortak noktalarda ortak kararlar alabilmenizi umuyorum” dedi. 

Menevşe: “İki şehrin tek güç olması önemli” 
Bölgenin tarımla uğraşan sektör temsilcilerinin birçok sorunla karşı karşıya olduğunu kaydeden ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe ise, “Her iki şehre de ortak sorunlar yansıyor. Bugüne kadar sizlerin tespit ettiği sorunları yukarılara bizler taşıdık. Birlikten güç doğuyor. İki şehrin tek bir güç olması önemli. Bunu bir avantaja çevirme niyetindeyiz. Bu nedenle gündemi çok iyi tespit etmeliyiz” dedi. 

“Örnek bir kooperatifleşmeye adım atalım”
Gıda güvenliğinden biyolojik mücadeleye, Hal Yasası’ndan kontrolsüz ilaç satışlarına kadar çok sayıda konunun ele alındığı ortak toplantıda sorunların doğru bir kooperatifleşmeyle çözümlenebileceği görüşünde birleşildi. İyi uygulanan bir kooperatif modeliyle tüm sorunlara yanıt oluşturulabileceği kaydedilen toplantıda, Mersin ve Adana’nın birleşip örnek bir kooperatif modeli geliştirilmesi önerisi öne çıktı. Çukurova’dan yakılacak ateşin diğer illere de örnek olabileceği dile getirilen toplantıda, diğer gündem maddeleri için de çözüm önerileri sıralandı. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER