MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, Kıbrıs Türk iş insanlarıyla olan diyaloğunu arttırmak istiyor 10.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığındaki Heyet, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KKTO) ziyaret ederek, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için temaslarda bulundu. Heyet, Oda ziyaretinin ardından sektörler arası iş görüşmeleri de gerçekleştirerek, Mersin’in Kıbrıs Türk iş insanlarıyla olan diyaloğunu arttırmak istiyor. 


Mersin, Kıbrıs Türk iş insanlarıyla olan diyaloğunu arttırmak istiyor

Toplantıda konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin’in KKTC’nin adadaki özgürlüğüne kavuştuğu günden itibaren dünyaya açılan kapısı olduğuna işaret ederek, bundan çok büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi. Mersin iş dünyası adına her zaman “KKTC’nin yanında olacağız, destek olacağız” sözünü veren Başkan Kızıltan; “Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin daha iyi yaşamalarını ve daha ileriye gitmelerini çok istiyoruz” dedi. 
MTSO’nun eğitimden sağlığa, akaryakıttan tarıma, lojistikten sigortaya, üretimden ihracata varana kadar 41 ana sektörü barındırdığını, Kıbrıslı Türk iş insanlarıyla çalışmaya hazır olduklarını belirten Kızıltan, “MTSO’nun geçmişe dayalı kurumsallaşma adına engin deneyimleri var. Biz bu bilgi birikimimizi, deneyimimizi ve iş ağımızı, KKTC’nin yararlanması için gönülden açıyoruz. Bu işbirliği ile hem KKTC iş dünyası, hem de Mersin iş dünyası kazanç elde edecektir. Biz bunu yürekten isteyerek yapıyoruz” diye konuştu. 

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da, KKTC’nin özellikle Mersin için önemine vurgu yaparak, gönülden bağlı olduklarını ifade etti. 2000’li yılların başında oluşturulan KKTC – Mersin Odaları işbirliği platformunun geliştirerek, Kardeş Oda Protokolü imzalama önerisi getiren İzol, “Önümüzdeki süreçte sizleri Mersin’de ağırlamak isteriz. Bundan onur duyarız. İlişkilerimiz sadece gönüllerde kalmasın, ekonomik anlamda da kardeşliğimizi resmiyete dökelim” dedi. 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KKTO) Başkanı Tuncay Deniz ise, Mersin’in Kıbrıslı Türklerin hayat kaynaklarından biri olduğunu söyledi.  Özellikle Mersin iş dünyası ile kurdukları ve kuracakları ilişkilerin, Kıbrıs Türk iş dünyasının Mersin üzerinden hem Anadolu’ya açılabilmesi hem de dünya ile buluşmaya devam edebilmesi için büyük önem taşıdığını vurgulan Deniz, “Burada bulunmanız, tanışmamız, konuşmamız genel ve özel iş ilişkileri geliştirmemiz bizi geleceğe taşıyacak büyük bir güç oluşturmaktadır. İş insanlarımız kendi aralarında bir araya gelerek iş olanaklarını konuşacaklar. Ben, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki ilişkileri geliştirmenin ve birlikte yeni ortak projelere imza atmanın da, iş insanlarına, üyelerimize büyük kazanımlar getireceği inancındayım” dedi. 
Odalar arasında bilgi akışının, üyeler arasındaki karşılıklı işbirliği ve yapılacak yeni yatırımların bu ilişkilerin gelişmesine fayda sağlayacağını dile getiren Deniz, bu sayede yatırımların kıymetleneceğini ve kapasitelerin daha verimli kullanımına olanak sağlayacağını kaydetti. 

Konuşmaların ardından, Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA) Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu, MTSO heyetine KKTC yatırım fırsatları konulu sunum gerçekleştirdi. Oda üyeleri daha sonra, işbirlikleri geliştirmek adına kendi sektörlerindeki Kıbrıslı Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER