MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’in turizmde alternatiflere yönelmesi gerekiyor 19.01.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin, turizmde kendisini geliştirmek için alternatif metodlar arıyor. Deniz, kum, güneş turizmi, yayla turizmi, gastronomi, kültür, tarih ve doğa turizmiyle öne çıkan kent, alternatif yatırımlarla turizmini çeşitlendirmeyi hedefliyor.


Mersin’in turizmde alternatiflere yönelmesi gerekiyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ortaklığında ‘Mersin’de Turizm Yatırımlarına Yönelik Alternatif Alanların Duyurulması’ etkinliği düzenlendi. Kentte yapılabilecek alternatif turizm yatırımları tanıtılarak turizm çeşitliliğinin artırılması hedeflenen etkinlikte M.Ü Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy katılımcılara, klimaterapi merkezlerinden tıbbi ve aromatik bitkilere, termal turizmden spor kamplarına kadar alternatif turizm türleri hakkında bilgi verip hangi bölgede hangi yatırımların yapılabileceğini aktardı. 

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, geçmişte yapılan RİS Mersin Projesi’nde turizmin öne çıkan sektörler arasında bulunmasına rağmen geçmişteki yanlış yapılaşma nedeniyle potansiyel olan bu sektörde istenen gelişimin sağlanamadığına dikkat çekti. “Ancak bundan sonra ağırlık vereceğiz ve Mersin turizmde aşama kaydedecek” diyen Kızıltan, “Elbirliği ile turizmi kalkındıracağız. İnsanlar artık her şey dahil konseptlerden sıkıldı ve alternatif arıyor. Kent olarak farklı konseptler ortaya koyabilmeliyiz. Bu nedenle yapılan çalışma oldukça değerli” dedi. 

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da turizmin kent ekonomisi için önemine dikkat çekerek, Oda öncülüğünde yürütülen Kargıcık Turizm Merkezi yatırımının detaylarını anlattı. Bu projeyi en kısa sürede Mersin’e kazandıracaklarını kaydeden İzol, “Bir de sağlık turizmiyle ilgili yapılması gereken çalışmalar var. Özellikle Avrupa’da hem sağlık maliyeti oldukça yüksek hem de sağlık sisteminde sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle alternatif arıyorlar. Mersin olarak bizim de potansiyelimiz yüksek. Bu fırsatı değerlendirip Mersin’e bu alanda gelen misafir sayısını artırmalıyız. Bunun için havalimanının faaliyete geçmesi de önemli” ifadelerini kullandı. 

Atasoy yatırım yapılabilecek alanları anlattı
Ardından alternatif turizm alanları hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Akdeniz’de Ortadoğu’nun en önemli turizm potansiyeline sahip illerinden birisinin Mersin olduğunu söyledi. Bu potansiyelin doğru değerlendirilebilmesi için planlama yapılması gerektiğini kaydeden Atasoy, hazırladıkları çalışmayla yatırımcıya bu planlamayı sunduklarını bildirdi. Sunumunda klimaterapinin sağlık için önemine dikkat çekip bu alanda nerelerde turizm yatırımları yapılabileceğini dile getiren Atasoy, lavanta, kekik, biberiye gibi tıbbi ve aromatik bitki üretiminin nerelerde yapılıp bu üretimin nasıl turizm yatırımına çevrilebileceğinin ipuçlarını paylaştı. Mersin’in yeraltı ve yerüstüyle olağanüstü bir turizm potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Atasoy, termal turizmden spor kamplarına, yaşlı bakım merkezlerinden ekoturizme kadar birçok alternatife dikkat çekti. 
 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER