MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’in enerji sorunları masaya yatırıldı 02.01.2015 tarihinde yayınlandı

Kış aylarının da etkisiyle son günlerde Mersin’de yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle üretim ve ticarette bir takım sorunlar yaşanmakta. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilerinin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla konuyla ilgili bir toplantı düzenlendi.


Özelleştirme sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Toroslar EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin, “Perakende satış ve dağıtım olmak üzere iki farklı alanda faaliyet gösteriyoruz. Özelleştirme sonrası devirle birlikte planlı ve plansız olarak iki türlü kesintiler gerçekleşti. Planlı kesintiler; Bakım işleri, yatırım işleri ve TEİAŞ çalışmalarından kaynaklanan kesintiler oluyor. Bunun yanında şebeke kaynaklı problemler, olumsuz hava şartları, trafik kazaları ve diğer alt yapı kuruluşlarının verdiği zararlar nedeniyle plansız kesintiler oluşabiliyor. Özellikle Ağustos ve Ocak ayındaki plansız kesintiler olumsuz hava koşullarından kaynaklandı” diye konuştu.

Sektör temsilcilerinin ortak sorun olarak dile getirdikleri Mersin’de, özellikle D-400 karayolu üzerindeki sanayi tesislerinde yaşanan elektrik kesinti sorunlarının ardından konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Koordinasyon konusunda MTSO olarak bizim lobimizi kullanabilirsiniz. Konuyla ilgili bir komisyon kurularak, yaşanan sorunlar rapor haline getirilerek bölge müdürlüğü ile birlikte çalışma yapılmalı. Gerektiği yerlerde Oda olarak sizlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadesinde bulundu.

Sorunun ortak olduğunu dile getiren Şahin, “Mersin özelinde 2014 yılı gerçekleştirilen yatırım tutarımız 25 milyon TL. 2015 yılı yatırımları için 60 milyon TL bütçe belirlendi. Bu yılki bütçemizi özellikle iletim nakil hatları ve sanayiye verilecek enerji altyapısında iyileştirme için kullanacağız. Üretimin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve üretimin yoğun olduğu D-400 karayolu üzerindeki sanayi tesislerinde yaşanan sıkıntının çözümü için planlamalar yaptık. Ama yatırımlarda kamu kurum ve kuruluşlardan yeterince destek alamıyoruz. Sıkıntılar ile ilgili gerekli yerlere yasal müracaatlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ama sürecin hızlandırılması için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Bize ulaştırılan rapor ile birlikte sorunların giderilmesinde daha verimli sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra konuşan ve yatırım ile yeniliklerin devam ettiğini belirten Toroslar EPSAŞ Müdürü Ahmet Menengiç ise “Müşteri işlemleri, müşteri ilişkileri, çağrı merkezi ve serbest tüketiciler için avantajlı tarifeler faaliyet alanlarımız içerisinde yer alıyor. Bunun yanında yeni müşteri bilgi sistemi, online hizmetler merkezi, müşteri hizmetleri merkezleri ve gelişmiş operasyon yönetimi konuları da yatırım ve yeniliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER