MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin heyeti, Fruit Logistica Fuarı’nda 07.02.2019 tarihinde yayınlandı

MTSO, 27 kişilik heyet ile sektör özelinde dünyanın en büyük fuarlarından biri olma özelliği taşıyan Fruit Logistica 2019 Fuarı’na katılarak bir taraftan sektördeki yenilikleri takip ederken diğer taraftan üyelerinin yurtdışı iş bağlantılarını güçlendirdi. 


Mersin heyeti, Fruit Logistica Fuarı’nda

Mersin ekonomisinin önemli sektörleri arasında yer alan yaş meyve sebze sektörünün temsilcileri, Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) Projesi kapsamında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi ve KOSGEB desteğiyle Berlin’de düzenlenen Fruit Logistica 2019 Fuarı’na katıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol’un başkanlığında Almanya’ya giden Mersin Heyeti’nde MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek, Genel Sekreter Kadir Dölek ve sektör üyesi firma temsilcileri yer aldı. 
İlk gün fuardaki 34 firma standını ziyaret eden heyet, ikinci gün Berlin Yaş Meyve ve Sebze Hal'inde incelemelerde bulundu. Oradaki sistemi ve yapılanmayı yerinde inceleyen Heyet, Mersin Yaş Meyve Sebze Hal'i ile farklılıkları saptadı. Hal'deki Türk firmalarıyla da temasta bulunup bilgi alan Mersin Heyeti, ardından Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. 
Fuara her yıl düzenli katılım gösteren MTSO bu yıl da 18 metrekarelik standı ile yerini aldı. Standı ziyaret eden konukların Mersin Yaş Sebze ve Meyve firmaları ile temas kurmalarına olanak tanınarak yurtdışı pazarlarının genişletilmesine katkı sağlandı.
Berlin’de 6 Şubat’ta kapılarını aralayan ve sektörünün dünyadaki en büyük fuarları arasında gösterilen Fruit Logistica 2019, 8 Şubat Cuma günü sona erecek. Toplamda 132 bin 268 metrekare alan üzerine kurulan fuarda 84 ülkeden 3 bin 239 firma stant açarken fuarı, 130’un üzerinde ülkeden 78 binin üzerinde ziyaretçi gezdi. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER