MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, gücünü ortaya çıkarmaya odaklandı  10.12.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin, ekonomik, sosyal, kültürel her alandaki gücünü daha geniş kitlelere tanıtıp, adını Türkiye’nin önde gelen illeri arasına yazdırmaya odaklandı. Bu amaçla Mersinli ünlü isimlerin de desteğini almaya hazırlanan kent dinamikleri, önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek projelerle Mersin’in marka değerinin artırılmasını hedefliyor. 


Mersin, gücünü ortaya çıkarmaya odaklandı 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Mersin’in yurt geneli ve yurtdışında tanıtılıp marka bir kente dönüştürülmesi çalışması başlatıldı. Hedefe ulaşılmasına, kentin ekonomik gücünün, tarihi ve turistik olanaklarının daha geniş kitlelere duyurulmasına Mersinli ünlü sanatçılar, sporcular, iş insanları, gazeteciler ve akademisyenler de gönül elçisi olarak katkı sunacak. Bu amaçla İstanbul’da bir dizi temasta bulunuldu. Önce İstanbul’daki Mersin ve ilçeleri dernekleriyle ardından İstanbul’da yaşayan 22 ünlü isimle bir araya gelindi. Düzenlenen toplantılarla bir taraftan İstanbul’da yaşayan Mersinlilerin birbirini tanıyıp kendi aralarında güç birliği sağlanması hedeflenirken diğer taraftan oluşturulması planlanan Mersin lobisi için neler yapılabileceği görüşüldü. 

“Mersin’in yeni sloganı: #HermevsiMersin”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır ve Ali Fuad Budur, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger’in de yer aldığı toplantıda kent tanıtımı için yol haritası belirlenmesi adına fikirler paylaşıldı. 
Mersin’in mevcut potansiyelinin değerlendirilmesiyle başlayan toplantı sonunda bir çalışma grubu oluşturularak öncelikle kentin eksiklerinin belirlenip bu eksiklerin giderilmesine yönelik çalışılması kararlaştırıldı. Özellikle turizm, spor ve gastronomideki güçlü yönleriyle dikkatlerin Mersin’e çekilebileceği dile getirildi. Başarının insanların duygularına seslenilebildiği ölçüde geleceği vurgulanarak bunun da oluşturulacak hikayelerle mümkün olabileceği söylendi. Bu bağlamda kentin bir hikayeye ihtiyacı olduğu, etkili tanıtım için sahip olunan değerlerin birer hikaye ile sunulması gerekliliği konusunda görüş birliğine varıldı. Kent tanıtımlarında sosyal medyanın gücüde unutulmadı. Önümüzdeki süreçte Mersin ile ilgili yapılacak paylaşımlarda ‘HermevsiMersin’ sloganının hashtag ile kullanılması kararlaştırıldı. 

Bucuge: “Hikaye beş yıl önce başladı”
Toplantının açılışında projenin detayları hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge, “Aslında hikayemiz beş yıl önce başladı. Ayhan Kızıltan ile yönetime gelmemizle çalışmanın startını verdik ancak pandemi oldu ve ara vermek durumunda kaldık. Bu süreçte projenin belediyemiz liderliğinde ilerlemesi gerektiği düşüncesiyle hareket ettik” dedi. İstanbul’da yaşayan, önemli görev ve mevkilerde bulunan Mersinli 67 isim belirlendiğini, ilk grup olarak 22 hemşehrileriyle buluştuklarını belirten Bucuge, “Küçük topluluklarla düzenlenecek toplantılardan daha çok verim elde edileceği düşüncesiyle ilk etapta katılımcı sayısını belirli seviyede tutup Mersin için beyin fırtınası yapmak istedik. Mersin’e sahip çıkıp aramızda yer aldığınız için teşekkür ederiz” diye konuştu. 

Kızıltan: “Ortak gayemiz Mersin”
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise sözlerine, “Hepimizin tek bir ismi var. O da Mersin’in Mersin dışındaki gönül elçileri. Kutlu bir dava için bir aradayız. Ortak hedefimiz Mersin’i çok daha iyi yerlere getirmek, potansiyelini tüm ülkeye, dünyaya duyurmak. Bu hedefe ulaşmada değerli fikirlerinizi merak ediyoruz” diyerek başladı. Mersin’de yaşayanların kentin gücünü tam olarak göremediğini, hafife aldığını dile getiren Kızıltan, “Bu proje ile Mersinlilerin gücüne güvenmesini sağlayacağız. Bu başarıda sizlerin katkısı büyük olacak” ifadelerini kullandı. 

Seçer: “Mersin yükselen bir yıldız”
Mersin’i son dönemlerde yükselen bir yıldız olarak nitelendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Her şeyden önce kadim tarihi ve kültürü olan bir kent. Coğrafyanın getirdiği ekonomik dinamizm var. Kim bu kent için ne yapmışsa eline sağlık.  Göç alan yerlerde hemşeri dernekleri vardır. Sizden önce İstanbul’daki Mersinli sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle bir araya geldik. Şimdi de sizlerle birlikteyiz. Kente dair söylemler, iyi niyet ve enerji var. Biz bunu harekete geçirme çabası içerisindeyiz” dedi. İl dışındaki Mersinlilerle, aralarında gönül bağı oluşması arzusuyla bu toplantıyı düzenlediklerini aktaran Başkan Seçer, “Herkes Mersin’e bir şey yapmak istiyor ama ne yapacağını bilmiyor. Bu toplantıyla bir adım attık. Bundan sonrasında bir çalışma grubu kurarak hem sizin hevesinizi diri tutmamız hem de somut adımlar atarak harekete geçmemiz gerekiyor” diye konuştu. 
Toplantıya katılan isimler şöyle; Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Cey Grup CEO’su Ali Avcı, Morfeniks Sahibi Burak Tümer, MD Turizm Sahibi Erdal Çiftçi, İdea Ajans Sahibi Şila Gök, Rönesans Endüstri Tesisleri A.Ş. Genel Müdürü Celal Toroğlu, Türk Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, Sanatçı ve TV Programcısı Derya Baykal, Sanatçı ve Söz yazarı Mabel Matiz, Sanatçı ve Söz Yazarı Soner Sarıkabadayı, Akademisyen Prof. Dr. Uğur Ersoy, Akademisyen Prof. Dr. Adnan Gökçel, BlombergHT Tarım Editörü İrfan Donat, Ressam İsa Çelik, TV Sunucusu ve Danışman Sedef Kabaş, Gazeteci ve Köşe Yazarı Oral Çalışlar, Yaşam Koçu Dilara Koçak, Arçelik Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi, Akademisyen Prof. Dr. Emre Akkuş, Akdemisyen Prof. Dr. Serdar Küçükoğlu ve Food-Travel Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe Yazarı Ebru Erke. 
Katılımcıların tek tek söz alarak fikirlerini paylaştığı toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER