MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin’de Avrupa Günü ‘Bilim, Teknoloji ve Sanat Şenliği’ ile kutlandı 09.05.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi, Mersin Üniversitesi ve Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü işbirliğinde 9 Mayıs Avrupa Günü’nde Bilim, Teknoloji ve Sanat Şenliği düzenledi. ‘Birlikte Daha Güçlü’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikle devlet koruması altındaki çocuklar robotik kodlamadan, STEM çalışmasına, sanattan edebiyata birçok farklı alandaki aktiviteye katılıp farklı deneyimler kazandı. 


Mersin’de Avrupa Günü ‘Bilim, Teknoloji ve Sanat Şenliği’ ile kutlandı

Barış, birlik ve beraberlik içinde yaşama sloganıyla her yıl 9 Mayıs’ta tüm dünyada kutlanan Avrupa Günü, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından bu yıl düzenlenen Avrupa Günü etkinliklerinde ise Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki dayanışma teması öne çıkıyor. AB’nin doğum günü, dayanışma ruhuna uygun olarak “Birlikte Daha Güçlü” sloganıyla kutlanıyor.  
Bu çerçevede MTSO AB Bilgi Merkezi, Avrupa Günü kapsamında Mersin Üniversitesi ve Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü işbirliğinde Gençlik Akademisi’nde 8-9 Mayıs tarihlerinde “Bilim, Teknoloji ve Sanat Şenliği” düzenledi. Etkinliğin ilk gününe MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail Yağcı, Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Faruk Azgıt ile Gençlik Akademisi Müdürü Gülsüm Gök de katılarak çocuklarla sohbet edip etkinlikler gerçekleştirdi. 
Mersin Çocuk Evleri Sitesinde devlet koruması altında olan 7-17 yaş arasındaki çocuklar için düzenlenen program kapsamında öğrenciler; etkili sunum ve hikâyeler, robotik kodlama, maker, scratch kodlama,  sanal ve arttırılmış gerçeklik, STEM, bilim doğa deney, dans, müzik ve görsel sanatlar atölyesi gibi çeşitli aktivitelere katıldı. 


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER