MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Mersin, Berlin ile ticaretini artırma hedefinde 13.11.2019 tarihinde yayınlandı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türkiye ile Almanya arası ilişkilerin geçmişten bu yana iyi olduğunu belirterek, bu olumlu diyalogdan hareketle Mersin ile Berlin arası ticaretin daha da artması gerektiğini söyledi. İki bölge arasında özellikle turizm, güneş enerjisi ve altyapı çalışmaları noktasında işbirliğinin artırılabileceği görüşüldü.


Mersin, Berlin ile ticaretini artırma hedefinde

Mezitli Belediyesi ile Kardeş Belediye olan Berlin Tempelhof Schoneberg Belediyesi Meclis Üyeleri, Mezitli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hürrem Betül Levent eşliğinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan'ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur ve Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Kanar'ın da katıldığı görüşmede Mersin ile Berlin arası ticaretin geliştirilmesi adına hangi adımların atılabileceği konuşuldu.
Ziyaret sebebiyle ilgili bilgi veren Hürrem Betül Levent, 2016 yılından bu yana kardeş belediye oldukları Berlin Tempelhof Schoneberg Belediyesi ile bir dizi çalışma yürüttüklerini belirtip şunları söyledi:
"Berlin ile yakın temas içindeyiz. Aktif Yaşlanma Projesinde birlikte çalıştık, şu anda göçle gelenlerle ilgili bir ihtiyaç analizi projesinde birlikteyiz. Önümüzdeki dönemde de birlikte güneş enerjisi yatırımlarına yönelik çalışcağız. Görüşmelerimizde Berlin'de özellikle altyapı yatırımları noktasında iş birliği yapılabilecek güvenilir işletmelere ihtiyaç olduğunu söylediler. Karşılıklı diyalogumuzun artması halinde ticaretimizin de gelişeceği inancıyla ziyaret etmek istedik."

Kızıltan: "Mersin ile Berlin arası ticaret mutlaka artmalı"
Mersin'in gıda, tarım, lojistik gibi çok güçlü sektörlere sahip olduğunu kaydeden Kızıltan, "Turizmde ise yeni atılımlar içindeyiz. Bu alanlarda önemli işbirlikleri yapabiliriz. Biz de sizleri ziyaret ederek imkanlarımızı nasıl birleştirip hangi konularda işbirliğimizi artırabileceğimizi belirleyebiliriz" dedi.
Tempelhof'un endüstri bölgesi olduğunu, bu alanların teşvik edilip değerlendirilmesine dikkat ettiklerini kaydeden Alman Heyet, özellikle turizm konusunda çok önemli tecrübelere sahip olduklarını ve bu alanda birlikte çalışabileceklerini söyledi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Fuad Budur ise özellikle yaşlı bakım merkezi üzerine yapılabilecek çalışmalara değindi. Mersin'in gerek sağlık imkanları gerekse iklimiyle sağlıkta 3. yaş turizmine çok elverişli olduğunu bildiren Budur, Berlin'den yatırımcıları ve misafirleri beklediklerini belirtti. Alman Heyet ise Mersin'in tuzlu ve nemli havasının sağlık açısından kaçırılamayacak bir potansiyel olduğuna işaret ederek bu alandaki işbirliğine çok sıcak baktıklarını söyledi.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER