MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Lojistik Komiteleri sorunlarına ortak çözüm arıyor 29.12.2022 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 19 No’lu Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi ile 41 No’lu Lojistik Hizmetleri Meslek Komitesi üyeleri düzenledikleri toplantı ile sorunlarını tespit edip, bu sorunlara ortak çözüm aradı. 


Lojistik Komiteleri sorunlarına ortak çözüm arıyor

MTSO 19 No’lu Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi ile 41 No’lu Lojistik Hizmetleri Meslek Komitesi Üyeleri yeni bir yıla girerken ortak sorunlara ortak çözümler üretebilmek adına bir araya geldi. 19 No’lu Komite Başkanı Abdullah Berk, Başkan Yardımcısı Aziz Akbaş ile Meclis Üyeleri Mehmet Bozkurt ve Mehmet Ergenç koordinesinde gerçekleşen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile MIP Dijital Dönüşüm Departmanından Emre İşbilen de katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Kızıltan, lojistik sektörünün yalnız Mersin değil Türkiye için önemine dikkat çekerek şunları söyledi: 
“Geride bıraktığımız 4.5 yıllık görev süremizde sektörünüzle işbirliği içinde çalıştık, büyük deneyim elde ettik. Önümüzdeki süreçte de MTSO Başkanı ve yönetimi olarak her zaman sizlerle birlikte çalışıp birlikte hareket edeceğiz. Kent ekonomimiz adına da büyük önem taşıyan bu sektörü en iyi yere getirmek için her türlü çabayı göstereceğiz.” 

“Nakliyeciler Sitesi ihalesi Ocak’ta”
Geçen yıl Nakliyeciler Derneği işbirliğinde takip ettikleri ‘Nakliyeciler Sitesi Kurulması Projesi’ni bu dönemde de yakından takip ettiklerine değinen Kızıltan, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’le geçtiğimiz gün yaptığımız görüşmede Ocak ayında sitenin yapım ihalesine çıkılacağı müjdesini aldık. Projeler artık sürüncemede kalmayacak. Başladı mı bitecek. Bizler böyle güçlü şekilde bir arada durursak kimse taleplerimizi geri çeviremez” ifadelerini kullandı. 

İşbilen: “Şoförlerin akıllı telefon kullanımı artmalı”
Toplantıda Mersin Liman İşletmesi olarak 2023 – 2024 planları hakkında bilgi veren İşbilen, özellikle devam eden Kapılar Projesi’ne değindi. Dördü kargo ve Ro-Ro, altısı konteyner için olmak üzere toplam 10 girişli yeni bir kapı yapıldığını kaydeden İşbilen, proje tamamlandığında mevcuttaki C kapısının iptal edilip, B kapısının konteynerler için; D kapısının ise kargo ve Ro-Ro’lar için çıkış kapısı olarak kullanılacağını açıkladı. Aynı zamanda kapılarda otomasyona geçileceğini de bildiren İşbilen, “Bu çalışmanın en erken Eylül-Ekim gibi tamamlanmasını planlıyoruz. O döneme kadar sık sık bir araya gelip projenin detaylarını aktaracağız. Ancak şu anda bilinmesi gereken en önemli konu şoförlerinizin akıllı telefon kullanımının artması gerektiği ve bu telefonlara mobil uygulamamızı yükleyip gerek şoförlerin gerekse ofis personelinizin bu uygulamaya alışmasının sağlanması” diye konuştu. 
Projeye yön vermek adına sektör temsilcilerinin taleplerinin de dinlendiği toplantıda aynı zamanda sektörde yaşanan konteyner kondisyonu ve mühür konusunda yaşanan sıkıntılarla, acentelerin tekelleşmesinin oluşturduğu sorunlar ele alınıp çözüm önerileri sunuldu.
Tamamlanan seçimler sonunda 19 ve 41 No’lu Meslek Komitelerinin yeni üyeleri şu isimlerden oluştu: 
19 No’lu Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi:
Komite Başkanı:
Aziz Akbaş 
Komite Başkan Yardımcısı: Abdullah Berk
Meclis Üyesi: Mehmet Bozkurt
Meclis Üyesi: Mehmet Genç
Meclis Üyesi: Halil Polat
Komite Üyesi: Murat Peker 
Komite Üyesi: Ramazan Azman 

41 No’lu Lojistik Hizmetleri Meslek Komitesi 
Komite Başkanı:
Mehmet Fatih Alış
Komite Başkan Yardımcısı: Mehmet Sor
Meclis Üyesi: Murat İlça
Meclis Üyesi: Servet Ece
Meclis Üyesi: Bekir Şahin 
Komite Üyesi: Halit Fidan
Komite Üyesi: Ali Eren Çelik 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER