MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kızıltan: “Mersin, KKTC’nin hem dünyaya hem de Türkiye'ye açılan kapısı” 10.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığındaki Heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Türkiye-KKTC ilişkilerinin görüşüldüğü ziyarette, KKTC’nin ekonomisinin daha da güçlenmesi adına geliştirilecek ekonomik ilişkilerin önemi vurgulandı. 


Kızıltan: “Mersin, KKTC’nin hem dünyaya hem de Türkiye'ye açılan kapısı”

Ziyarette konuşan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, pandemi sonrası KKTC’de yükseköğretim, turizm ve inşaat sektörlerinin hızla gelişmekte olduğunu ifade ederek, KKTC’nin her alanda bir cazibe merkezi olduğuna işaret etti ve “KKTC’nin geleceği oldukça parlaktır” dedi. 
Kıbrıs Cumhuriyeti denildiğinde Kıbrıs Türklerini de temsil ediyormuş gibi bir intibağ oluştuğunu, dünyanın da böyle baktığını belirten Tatar, “Kıbrıs Türklerinin ayrı bir devleti var ve o yapı içerisinde değiller. Orada bir haksızlık var. Madem öyle, biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’yiz” dedi. 
Kıbrıs’ın Mersin ile olan ilişkilerine de değinen Tatar, “Mersin bizim için fevkalade bir yerdir” diyerek, Kıbrıslıların hatıralarında Mersin ve limanının yerinin ayrı olduğunu söyledi. Dünyayla ticaret yapabilmelerinin yolunun yine Mersin Limanı’ndan geçtiğini aktaran Tatar, “Mersin bizim dünyaya açılan kapımız ve bizim için çok önemli. Sizlerin de bir bakıma bizlerin temsilcisi olmanız, bizim için büyük zenginliktir. Sizlerle sürekli irtibat halinde olmamızda büyük önem taşımaktadır” diye konuştu. 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, kabuldeki konuşmasında Mersin’in KKTC’nin hem dünyaya hem de Türkiye açılan kapısı olduğunu belirtti. Mersinlilerin gönüllerinde Kıbrıs’ın, Kıbrıslıların gönüllerinde de Mersinlilerin ayrı yeri olduğuna inandıklarını dile getiren Kızıltan, özellikle Müslüman ülkelerinde ve Türki Cumhuriyetler nezdinde KKTC’nin durumunu ortaya koyduklarını ve KKTC’nin tanınması için konuyu sık sık dile getirdiklerini söyledi. Silifke TSO’nun etkinliğini fırsat bilerek, bu ziyareti gerçekleştirdiklerini aktaran Kızıltan; “Mersin’in çok güçlü sektörleri var, siz de yakından takip ediyorsunuzdur. Biz tüm sektörlerimizle KKTC’nin gelişmesi için her türlü hem yatırım hem manevi hem de siyasi anlamda da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise, KKTC’nin özelikle Mersin için çok önemli olduğunu dile getirdi. KKTC’nin Türkiye ile olan ilişkilerinin Türk iş insanlarını mutlu ettiğini kaydeden İzol, “Buradaki güzel ilişkileri birlikte daha üst düzeylere çıkaracağımıza inanıyorum. Çünkü buradaki Türk yatırımcıların sayısı arttıkça sizlerin de gücünüz artacaktır” dedi.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER