MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kıbrıslı sanayiciler, Mersin’in sanayideki başarısından yararlanmak istiyor 10.11.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başlığındaki Mersin Heyeti, Kıbrıs temasları kapsamında Kıbrıs Türk Sanayi Odasını da ziyaret etti. Mersin’in sanayi bölgelerindeki başarılarının gündeme geldiği ziyarette, yeni yapılanma içerisinde olan Kıbrıs Sanayi Bölgesi için Kıbrıslı sanayiciler, Mersin’in bu başarısından yararlanmak istiyor.


Kıbrıslı sanayiciler, Mersin’in sanayideki başarısından yararlanmak istiyor

Ziyarette konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Kıbrıslı sanayicilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Mersin’in Kıbrıs’ın dünyaya açılan kapısı olduğunu yineleyen Kızıltan, “Tüm imkanlarımızı sizin için seferber ederiz ve kullanırız. Yeter ki, temaslarımızı koparmayalım, arttıralım” dedi.

MTSO’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti masası kuralım önerisi getiren Başkan Kızıltan, “Siz de burada ona benzer Mersin masası kurun. Bu sayede çok daha sıkı ilişkiler içerisinde oluruz. Yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız bize gelir, biz de direkt olarak sizlerle temas kurarak süreleri azaltır, süreçleri kolaylaştırırız” şeklinde konuştu.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol da, “Kendi ülkemizin insanlarının olduğu bir yerde olmak bize huzur verdi” dedi.  Yurtdışında hiçbir yerde Kıbrıs’ta oldukları gibi rahat olamadıklarını vurgulayan İzol, “Çünkü burası bizim kendi topraklarımız, kendi evimiz, burada kardeşlerimizle birlikteyiz. Bizim en stratejik bölgemiz Kıbrıs olduğuna göre, en çok değer vermemiz gerek bölge de burasıdır. Bu konuda herkesin üstüne düşeni yapacağına da yürekten inanıyorum” dedi.

Mersinli iş insanlarını ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ise, Mersin’in ve Türkiye’nin yerinin Kıbrıslılar için her zaman farklı olduğunu dile getirdi. Kıbrıs’taki sanayi bölgeleri hakkında bilgi aktaran Kamacıoğlu, şunları söyledi;

“Kıbrıs’taki sanayi bölgeleri devlete aitti, oldukça bakımsız ve atıl vaziyetteydi. Biz Oda olarak, ciddi mücadeleler verdik ve yasanın sonuna geldik. Çıkacak Yasayla sanayi bölgemizin yönetimini devralmaya çalışıyoruz. Ben Mersin’in sanayi bölgelerindeki başarısını çok iyi biliyorum. Bu konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız olacak. Yönetmek konusunda doğru hareket edip, kuracağımız kurguyu doğru yapmak adına sizlerden yardım isteyeceğiz”.

Kuzey Kıbrıs’ın ekonomik sıçrama yapabilmesinin ancak ihracatla olabileceğine işaret eden Kamacıoğlu, “İhracat bizim geleceğimizdir. Ne olursa olsun ihracatımızı büyütemedikten sonra, ülke ekonomisinin de toparlanamayacağı inancındayız. O yüzden sizden ricamız, yerel marketlerinizde Kıbrıs ürünlerini de kullanmaya özen gösterin. Bize yapacağınız en büyük yardım, en büyük katkı bu olacaktır. Çok kaliteli, sıhhatli zeytinyağımız var, hellim peynirimiz var. Bunu tanıtmamız ve yurtdışına satmamız gerekiyor” diye konuştu.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER