MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İnşaat sektörü yapı denetimde düzenleme istiyor 28.11.2023 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Aktoğ ve Yılmaz Özdemir, 14 No’lu İkamet Amaçlı İnşaat Meslek Komitesi Üyeleriyle birlikte Mersin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın’ı ziyaret etti. 


İnşaat sektörü yapı denetimde düzenleme istiyor

İnşaat sektöründe Yapı Denetim noktasında yaşanan sıkıntıların ele alındığı görüşmede sistemde yaşanan aksaklıklar aktarılıp çözüm önerileri sunuldu. İlçelerle merkezin uzak olması nedeniyle özellikle uzak ilçelerden atanan yapı denetimcilerin inşaatları düzenli denetlemesinde zaman zaman sıkıntı oluşabildiği ifade edildi. Ardından denetime gelen mühendislerin yeni mezun olmasının oluşturabileceği sıkıntılara dikkat çekilip, özellikle deprem kuşağında olan Türkiye’de denetimlerin daha sağlıklı yürümesi adına yapı denetim firmalarında çalışan mühendislerde en az 4-5 yıllık deneyim aranması gerektiğinin önemi vurgulandı. Yapı denetimlerin binanın sağlamlığını ilgilendiren temel, kolon ve kirişlerle sınırlı tutulup iç dekorasyondan kullanılan seramiğe kadar tüm noktaların denetlenmesinin oluşturduğu sıkıntılara da değinilerek yalnızca binaların statik projelerin denetlenmesinin daha sağlıklı sonuç doğurabileceğine işaret edildi. Aynı zamanda inşaatlarda çalışma saatlerinin sabah saat 10.00’da başlatılmasının sektöre getirdiği yük de vurgulanıp bu konuda da düzenleye gidilmesi talep edildi. 

Görüşme sonunda sorunların çözümü için yasal düzenleme gerektiği dile getirilerek bir taraftan il müdürlüğü bazında bakanlıkla temasa geçilirken diğer taraftan Oda olarak TOBB kanalıyla yönetmelik değişikliği adına çalışma yürütülmesi kararı alındı.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER