MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

İhracatçı narenciyede fire oranının yüzde 15'e çıkarılmasını istiyor 22.02.2024 tarihinde yayınlandı

Sebze meyve ihracatçıları 2021’de uygulanan stok affının 2022’de de uygulanmasını, ayrıca narenciye ihraç ürünlerinde stoktaki fire oranlarının yüzde 2’den 15’e çıkarılmasını istiyor.


İhracatçı narenciyede fire oranının yüzde 15'e çıkarılmasını istiyor

Ticaret Bakanlığı Sebze Meyve Ticaretinden Sorumlu İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, ilgili Şube Müdürleri ve Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer’le birlikte sebze meyve ihracatçılarıyla bir araya geldi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna, Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Münir Şen, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği (AYMED) Başkanı Süleyman Gökalp ile sektör temsilcileri katıldı. 

İhracatçılar özellikle iklimsel değişiklikler, ürünleri toplama, paketleme, işleme, depolama ve nakliye aşamalarında yaşanan kayıplardaki fire oranlarının belirlenen resmi fire oranlarının çok üzerine çıktığına dikkat çekerek Bakanlığın belirlediği fire oranlarının da artırılması talebinde bulundu. Sebze meyve ihracatı için fire konusunda genel bir çalışma yapıldığını ve yeni uygulamalara gidildiğini kaydeden Genel Müdür Yardımcısı Benli, sorunu net olarak anladıklarını belirtip narenciye özelinde yeni değerlendirmeler yapılabileceğini söyledi. 

Toplantıda, meyve sebze hallerinde büyük marketlerin bölgesel hallerden alım yapmasını destekleyecek düzenlemelere gidilmesi de talep edildi.
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER