MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hyundai Glovis, Mersin’deki iş hacmini artırma hedefinde 25.02.2022 tarihinde yayınlandı

Hyundai Glovis Mersin’de lojistik sektörünün pazar kaybetmemesi, istihdamın azalmaması adına Mersin Limanı’nın hizmet çeşitliliğini artırmasını istiyor.


Hyundai Glovis, Mersin’deki iş hacmini artırma hedefinde

Göreve yeni başlayan Hyundai Glovis Türkiye Müdür Yardımcısı Jaehong Min, Mersin Bölge Müdürü Kadir Nail Şahiner, Hyundai Bölüm Başkanı Murat Güngör, Acente Müdürü Hilmi Teker ve Mersin Müdür Yardımcısı Ekin Etiler ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge’nin de eşlik ettiği görüşmede Hyundai Glovis’in Mersin yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi verilip Mersin Limanı’ndan beklentiler dile getirildi. Limanın seçici davranması nedeniyle özellikle proje bazlı ürünlerde müşterilerinin talep etmesine rağmen Mersin Limanı’nı kullanamadıklarını anlatan yetkililer, bu durumun kent ekonomisine de zarar verdiğini, farklı limanlara yönelmek durumunda kalınca Mersin’de birçok firmanın istihdamı azaltma yoluna gittiğini ifade etti. 
Mersin Vali Yardımcısı eşliğinde liman yetkilileri, acenteler, sektör temsilcileriyle yaptıkları ortak toplantı hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise sektörde yaşanan sorunların takibi ve çözümü için bir komisyon kurduklarını söyledi. “Gemilerin Mersin dışındaki limanlara yanaşması bizim de hoşumuza gitmiyor” diyen Kızıltan, “Mersin’de lojistik sektöründe çok deneyimli gümrük firmalarımız, lojistik firmalarımız var ve onlar Mersin dışındaki kentlerde de ofis açmak durumunda kalıyor. Bu da kentte iş kaybı, istihdam kaybı anlamına geldiği gibi Mersin’in cazibesi de zedeleniyor” değerlendirmesini yaptı.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER