MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Hedef, Mersin’in tanıtımına daha fazla katkı sunmak  10.12.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin’i hem Türkiye hem de dünyaya daha fazla tanıtmak adına yola çıkan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihini, kültürünü daha geniş kitlelere duyurmak ve gönüllü tanıtım elçileri kazanmak için harekete geçti. Hedef, Mersin’in tanıtımına daha fazla katkı sunmak. 


Hedef, Mersin’in tanıtımına daha fazla katkı sunmak 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Mersin’in yurt geneli ve yurtdışında tanıtılıp marka bir kente dönüştürülmesi çalışması başlatıldı. Hedefe ulaşmak için ilk olarak Mersin dışında yaşayan Mersinlilerden destek alınması, yüzlerini yeniden doğdukları kente çevirmelerinin sağlanması adına İstanbul’da bir dizi temasta bulunuldu. Bu bağlamda ilk adımda İstanbul’daki Mersinli Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelinerek çalışmaya gönül elçisi olarak destek vermeleri istendi. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır ve Ali Fuad Budur, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Cem Bucuge ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger’in katıldığı toplantıda, atılacak ortak adımlar masaya yatırıldı. Hızlı sonuç alınabilmesi için doğru planlamanın gerekliliği vurgulanan toplantıda, mevcut durumda tanıtımda eksikler bulunduğu belirlenip tanıtım videolarına ağırlık verilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. Dijital çağa uygun platformların göz ardı edilmemesi gerektiğine de değinilen toplantıda yeni neslin, özellikle Z kuşağının desteğini de almaya yönelik çalışmalar yürütülmesi tavsiyesinde bulunuldu. İşbirliklerinde kamunun birleştirici ve kaynaştırıcı rolünün önemine de dikkat çekildi.  

Kızıltan: Mersin’e hizmet etmek için birik olacağız”
Toplantıda, ‘İstanbul’da Mersin varlığını görmek beni çok mutlu etti diyerek’ sözlerine başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Sizler, il dışındaki Mersin’in gönüllü elçilerisiniz” dedi. Mersin’in tarımı, turizmi, gastronomisi ve daha birçok özelliğiyle çok yönü bir şehir olduğunu belirten Kızıltan, kentin her geçen gün ileriye gittiğini ve gelişerek dünya çapında bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren yürüttükleri çalışmalarla kurumlar arası diyalogu ve işbirliğini şehre yerleştirdiklerine dikkat çeken Kızıltan, bu işbirliklerinin Mersin’in gücünü arttıracağını söyledi. MTSO ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin birlikteliğinin Mersin’de sinerji yarattığına da değinen Kızıltan, “Aynı sinerjiyi sizlerin de yaratması gerekiyor. Her şey sadece Mersin için. Dışarıda hepimiz Mersinliyiz. Mersin’e hizmet etmek için birik olacağız” diye konuştu. 

Seçer: “Sizler, Mersin için birer endemik bitkisiniz”
Çok kültürü bir şehir olan Mersin’de, Türkiye’nin her tarafından insanların yaşadığını aynı zamanda da yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan birçok Mersinlinin bulunduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu nedene kökleri Mersin’de olan hemşehrilerle gönül bağı kurmak istediklerini söyledi. “İnsanlar etrafıyla gelişir, kalkınır ve büyür. Biz ne kadar gelişirsek kentimize de o kadar katkı sunarız” diyen Seçer, “Toros Dağları’nın endemik bitkisi çoktur. Sizler de Mersin için birer endemik bitkisiniz” dedi. 
Mersin’in daha çok tanınması alanında gördükleri eksiklikler nedeniyle bu girişimlerde bulunduklarını anlatan Seçer, “Her şeyin başlangıcı vardır. Mersin, şuanda Türkiye’nin yükselen yıldızı, huzur, düzen ve refah kenti. Mersin’in değerini Mersinlilerden başka kimse bilemez” diye konuştu. 

Toplantıda tek tek söz alan dernek üyeleri fikirlerini paylaşarak, çözüm önerilerinde bulundu. Toplantıya katılan dernekler şu şekilde; 
Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği, Mersin İşadamları Yöneticileri Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği, Silifke Kültür Dayanışma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, İstanbul Mutlular Derneği, Anamurlular Topluluğu, Gülnarlılar Derneği, Erdemliler Derneği, Taşeli Kalkınma ve Güç Birliği Derneği ve Mersin Liselileri Derneği. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER