MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Genç turizmcilere kariyer fırsatı 03.03.2022 tarihinde yayınlandı

Turizmde Kariyer Günleri etkinliği ile turizm fakültesi öğrenci ve mezunlarına Türkiye geneli ve yurtdışında staj ve iş imkanı fırsatı sunuldu. İki gün boyunca sektörün önde gelen firmalarıyla iş görüşmeleri yapan öğrenciler birbirinden önemli iş fırsatının kapılarını araladı.


Genç turizmcilere kariyer fırsatı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı A. Hamit İzol, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde düzenlenen 12. Turizmde Kariyer Günleri Etkinliği’ne katıldı. Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi, Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Turizm Mezunları Derneği ortaklığında düzenlenen etkinlikte Bodrum, Çeşme, Antalya, Kapadokya gibi turizm merkezlerinden aralarında grup otellerin de bulunduğu 31 otel, üç seyahat acentesi ile iki yurtdışı danışmanlık firmasının 100’den fazla temsilcisi öğrenciler ve mezunlarla buluştu. Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege ve Turizm Mezunları Dernek Başkanı Öğr. Gör. Erdem Daşçı ile birlikte stantları ziyaret eden Başkan Kızıltan ve İzol, katılımcılara katılım sertifikalarını da takdim etti. 
Ziyaret kapsamında başkanlar kentin kültürel mirasının sergilenmesi adına fakülte içerisinde MTSO desteğiyle kurulmakta olan turizm müzesinde de incelemelerde bulundu.  

Atasoy: “Bu yıl daha profesyonel bir çalışma oldu”
Turizmde Kariyer Günleri etkinliğini bu yıl Mezunlar Derneği ve Kariyer Merkezi ile imzaladıkları protokol çerçevesinde birlikte organize edip daha profesyonel bir çalışmaya imza attıklarını belirten Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy şunları söyledi: 
“Biz oldukça eski bir okuluz. Bu nedenle birçok mezunumuz sektörün önemli kurumlarında önemli pozisyonlarda görev alıyor. Yaptığımız protokol ile mezunlarımızla dirsek temasımızı artırıp daha etkili bir organizasyona imza attık. Eski mezunlarımızla yeni mezunlarımızı ve öğrencilerimizi buluşturmamız güzel sonuçları da beraberinde getirdi.”
Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Türkiye’de birçok kentte kariyer günleri düzenlenmesine rağmen Mersin’de turizm özelinde böyle bir etkinlik düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. Öğrenciler ve mezunlara yurtiçi ve yurtdışında staj ve iş imkanı tanındığını kaydeden Ege, “Organizasyona bu kadar fazla sayıda firmanın katılmış olması bizleri ayrıca memnun etti” ifadelerini kullandı. 
Mezunlar Derneği Başkanı Öğr. Gör. Erdem Daşçı, mezun oldukları okula destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Oldukça etkili ve önemli bir organizasyon. Emeği geçenleri kutluyorum”, Meclis Başkanı A. Hamit İzol ise, “Turizmin gelişebilmesinin en önemli ayağı yetişmiş insan gücü. Turizm kenti Mersin olduğu fakülte ile bu açıdan oldukça güçlü. Burada yetişen öğrencilerimizi Türkiye’nin dört bir yanında görmek bizleri de sevindiriyor” dedi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER