MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Genç Girişimci Adayları, Sertifikalarını Aldı 03.03.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin sertifika töreni gerçekleştirildi.


Törene Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Maya, KOSGEB Mersin İl Müdürü Mehmet Yılmaz, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, MTSO Meclis Üyesi Şemsettin Bayer, EKAV Yönetim Kurulu Üyesi Habib Demirci, TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Gülizar Güneş, İnanç Burakgazi ve Arda Balkış ile kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TOBB Mersin Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Osman Kiper, “Almış olduğunuz eğitimlerin içeriğine baktığımız zaman 16 günlük eğitiminizde nasıl iş kurulması gerektiğinden, işinizle ilgili teknik detayları nasıl toparlamanız gerektiğine kadar birçok detay görüyoruz. Bunun da sizler için çok doyurucu ve keyifli bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu eğitimlerin mülakatlarına katıldık, iş kuran arkadaşların fikirleri ile ilgili biraz fikrimiz var. Ama bundan daha önemlisi bu projelerin ne kadarının hayata geçtiği. Bu tür eğitimlere katılan katılımcıların Avrupa’da yüzde 10’nun iş kurabildiğini, Türkiye genelinde yüzde 14’ünün iş kurabildiğini, Mersin’de de yüzde 17’ye varan bir oranda iş kurabildiğini gördük. Bu, buraya katılan 29 kişiden 5-6’sının kendi işini kurup, iş sahibi olması anlamına geliyor. Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak, bu oranın artarak KOSGEB ve EKAV’ın da desteği ile daha farklı yerlere gelmesini isteriz” dedi.

Eğitim alan tüm kursiyerlerin birer girişimci olacağına inandığını belirten MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, “Girişimciliğin en önemli özelliği dürüst olmaktır. Tutamayacağınız sözler vermeyin. Çünkü yüksek kredibilite sözünün eri olmaktan geçer. Ben dürüstüm demekle olmuyor maalesef, bunu sizin siciliniz gösterecek. Hepinizin iyi birer girişimci olmamanız için hiçbir sebep yok. Ticarette en önemli şey girişimci olmaktır. Girişimci olmaktan korkmayın, cesaretli olun. Reklam yapmayı ve kendinizi tanıtmayı da unutmayın. MTSO olarak, Genç Girişimciler Kurulu olarak ticari hayatınızda elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

KOSGEB destekleri hakkında bilgi veren KOSGEB Mersin İl Müdürü Mehmet Yılmaz ise şunları söyledi; “KOSGEB’de girişimcilik desteği de dahil olmak üzere 6 yıldan beri desteklerimiz değişmiyor, ama alınacak kararlarla birçok desteğimizde oranlar ve kararlar bazında değişiklikler olacak. Onun için bir fikriniz varsa, daha fazla beklemeden başvurularınızı yapın. Mersin’de şu anda elinde belge olan 4 bin kişi var. Bu belgeyi alıp ömür boyu kullan mantığından kurtulmak için inovatif, girişimci veya imalatçı girişimcilere destek oranı artarken, esnaf ve küçük işyeri açanlar için destekler aşağı çekiliyor. Buna yakalanmamak için destek başvurunuzu hemen yapın. Vergi dairesine kayıt olduktan sonra iki yıl içerisinde desteklerinizi alıp bitirmeniz gerekiyor.”

Açılış konuşmalarının ardından 1-16 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 29 genç girişimci adayı sertifikalarını aldı.

      


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER