MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Finansal okuryazarlık eğitimi verildi 24.12.2021 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) üyelerinin yatırım ufkunu genişletmek ve finans dünyasında daha emin adımlar atmalarını sağlamak amacıyla ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ düzenledi. Katılımcılara, piyasalar, yatırımcılar ve finansal yönetim arasındaki ilişkilerden finansal yönetimin genel ilkelerine, kurumsal yönetim ilkelerinden işletmelerde vekalet sorununa kadar birçok başlıkta bilgi verildi. 


Finansal okuryazarlık eğitimi verildi

MTSO Avrupa İşletmeler Ağı İrtibat Ofisi tarafından düzenlen ‘Finansal Okuryazarlık Eğitimi’ne, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Darıcı’nın yanı sıra, şirket sahip ve yöneticileri, şirketlerin finans müdürleri, ikinci kuşak yöneticiler ve üye firma yetkilileri katıldı. Finans Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Aktaş’ın eğitmenliğindeki eğitimin, ilk bölümünde finansal okuryazarlığın ne olduğu ve nasıl kazanıldığı soruları cevaplanırken, diğer bölümde finans yöneticisinin fonksiyonları, finansal analiz, planlama, denetim, fonların yatırımı ve özel finansal sorunların çözümü, işletmelerde vekalet sorunu gibi kritik konular ele alındı. 

Finansal yönetimin önemi üzerinde duran Prof. Dr. Ramazan Aktaş’ın, temel amacın, kârı ya da kârlılığı artırmak değil, işletmenin piyasa değerini veya işletme hissedarlarının servetini artırmak olduğunu vurguladı. Türkiye’de her geçen gün şirket ömürlerinin kısaldığına dikkat çeken Aktaş, “Ülkemizde işletmelerin büyüyeme diye bir sorunu var. Değişime adapte olamıyorlar. Mikro ölçekli işletmeler, bütün fonksiyonları tek başına takip etmeye çalışıyor, dolayısıyla her şeyi takip edemiyor. O yüzden de değişim olduğunda savrulup gidiyor. Başarılı bir iş insanı olmak istiyorsanız Resmi Gazeteyi ve Merkez Bankasını takip etmelisiniz” dedi. 
KOBİ’lerin yaklaşık yüzde 60’ının ilk beş yılda battıklarından bahseden Aktaş, önerilerde bulunarak şunları söyledi:
“Başarılı işletmelerin birçoğu işten geleni işe yatırmıyor. İşten gelenin bir kısmını kenarda tutacaksınız. Battığınızda onu yeniden sermaye yaparak, yeni iş kuracaksınız. Bu, risk yönteminde etkili bir yöntemdir” dedi. 
Eğitimin sonunda Aktaş, finansal okuryazarlık odağında yatırımcı adaylarının sorularını yanıtlandı. 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER