MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Emlak sektörü sorunlarına birlikte çözüm arıyor  15.12.2022 tarihinde yayınlandı

MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, sektör üyelerini bir araya getirerek Gayrimenkul Network Toplantısı düzenledi. Toplantıda başta yabancılara konut satışı sırasında yaşanan sıkıntılar olmak üzere birçok konu değerlendirilerek ortak çözüm arandı. 


Emlak sektörü sorunlarına birlikte çözüm arıyor 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi tarafından organize edilen, "Gayrimenkul Network" Toplantısı’na katıldı. Sektörün sorunların ele alınıp çözüm yollarının tartışıldığı toplantının açılışında konuşan Başkan Kızıltan, “Emlak sektörü çok önemli bir konuma ulaştı. Bu alana özellikle yabancıların ilgisi çok fazla. Hemen her gün sektörden görüştüğüm bir arkadaşım yabancılara konut satıyor. Önemli günler yaşıyoruz. Sektörün daha rahat çalışabilmesi, haksız rekabetin, kayıt dışılığın ortadan kaldırılması için mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. 4.5 yıllık görev süresinde tüm komitelerin toplantılarını takip etmeye çalıştığını kaydeden Kızıltan, bu süreçte emlak sektörünün sorunlarını da tanıma fırsatı bulduğunu belirterek sorunların çözümü noktasında her zaman desteğe hazır olduğunu sözlerine ekledi. 
39 No’lu Komite Başkanı ve MTSO Meclis Üyesi Ümit Mete ise açılış konuşmasında sektör sorunlarının çözümü için göreve talip olduklarını vurguladı. Özellikle yabancılara satışlarda kendilerine sektör temsilcileri tarafından birçok sorun aktarıldığını kaydeden Mete, “Bu konuda birçok farklı hata yapılıyor. Çözüm için düzenlemeler getirilmeli. Bu konunun çözümünde birlikte hareket edip ön ayak olalım” ifadelerini kullandı. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER